Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Irlanti / Dublin, Irlanti / Dublinin hintataso

 

Hinnat Dublinissa ovat pitkälti samaa tasoa kuin Suomessa. Monista muista maista tuleville hintataso voi olla järkytys, mutta suomalaiselle Dublinin hinnat tuntuvat samalta kuin hinnat Suomessakin. Irlanti on ollut viime aikoina otsikoissa jatkuvasti talouskriisin vuoksi, mutta perusarjessa ei näe juurikaan talouskriisin vaikutuksia.

Alkoholi
Alkoholin hinnat kaupoissa ovat suunnilleen Suomea vastaavat. Irlannista ruokakaupoista ja Off license -myymälöistä saa kuitenkin huomattavasti useampia merkkejä olutta ja siideriä kuin Suomessa. Tosin jos kaipaa tuttuja suomalaisia merkkejä, ei kannata innostua liikaa. Kobbarberg siideriä löytyy, mutta suomalaisia olutmerkkejä tuskin näkyy. Pubeissa hinnat vaihtelevat. Dublinissa oluttuoppi maksaa merkistä riippuen 4-6 euroa. Tuoppien koot eroavat kuitenkin Suomen tuopeista. Pint tarkoittaa 0,5 litraa ja Dublinissa tuopit todella täyttävät tämän mitan. Suomessa tuopit ovat yleensä 0,4 litran kokoisia tai täytetään vain siihen asti. Hinnat turistialueilla ovat todennäköisesti kalliimpia kuin syrjäisemmissä kuppiloissa.

Ravintolat
Ravintoloiden hinnat ovat samaa tasoa kuin Suomessa. Keskiluokkaisessa ravintolassa pääruoka maksaa 13–25 euroa. Lounasaikaan voi osua silmiin lounastarjouksia, joihin kannattaa tarttua.

Ruokaostokset
Ruokakaupoissa tulee huomatuksi, että toisinaan elintarvikkeet ovat jopa kalliimpia kuin Suomessa. Ruokakaupoissa hinnat riippuvat pitkälti siitä löytääkö isoa ketjua kuten Tescoa, joissa ketjuilla on omia halpoja tuotemerkkejä. Dublinin keskustassa isoja ketjuja ei juuri löydy, joten ruokaostokset voivat tulla kalliimmaksi kuin Suomessa.

Tupakka
Ratkaiseva ero hintatasossa tulee vastaan jos tupakoit. Tupakka-askin hinta Dublinissa, ja Irlannissa ylipäätään, liikkuu kahdeksan euron tienoilla. Eli jos mielessä on polttaa, kannattaa harkita omien tupakoiden mukaan ottamista Suomesta. Monet irlantilaiset, jotka polttavat, käärivätkin itse tupakkansa, sillä se tulee huomattavasti halvemmaksi pidemmän päälle.

Vaatteet
Vaatteiden hinnat riippuvat tietenkin kaupasta ja tuotemerkistä. Jos Dublinissa tietää mistä etsiä, saa itselleen melko pienelläkin summalla uuden vaatekerraston. Penney’s ja Dunnes Stores ovat esimerkkejä liikkeistä, joista saa asusteita ja vaatteita edullisesti. Alennusmyyntien aikaan tosin hyviä diilejä voi löytyä monista muistakin vaatekaupoista.

Varaa lennot Dubliniin »
Varaa hotelli Dublinista »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli