Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Irlanti / Dublin, Irlanti / Aktiviteetit Dublinissa

 

Irlantilainen urheilukulttuuri

Dublinilaiset ja irlantilaiset ylipäänsä rakastavat urheilua. Pubien televisioista näkyy aina joku matsi. Croke Park Stadium on gaelilaisten pelien koti. Urheilu on vahva osa Dublinin kulttuurimaisemaa, joten vaikka ei olisi urheiluhullu, kannattaa Croke Parkissa pyörähtää katsastamassa matsi jo sen tunnelman vuoksi. Peli gaelilaista jalkapalloa tai hurlingia on mahtava kokemus. Stadioni on yksi Euroopan suurimmista ja katsojia sinne mahtuu yli 82 000. Ja jos on tarpeeksi urheiluhullu, voi stadionilla mennä jopa naimisiin! Tämä kenties tiivistää irlantilaisten intohimon urheilua kohtaan.

Ravit

Irlantilaiset pitävät myös raveista. Jos tämä kiinnostaa, voi Dublinista ottaa suunnan Leopardstownin raviradalle. Rata sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Dublinin keskustasta etelään. Radalle pääsee LUAS kevyt-junalla St Stephens Greeniltä. Jos haluaa kulkea bussilla, on ainakin Aircoachin busseilla reittejä radalle. Myös Dublinin lentokentältä on suoria linjoja Leopardstowniin. Vaihtoehtona hevosille on vinttikoira-juoksua Shelbourne Park Stadiumilla tai Harold’s Cross Stadiumilla.

Vesiurheilu

Kalastuksesta innostuneet voivat mennä Corkagh Parkin kalastusalueelle, Clondakin, Dublin 22. Alueella on kaksi järveä. Alueella kalastaminen on sallittu vain ongilla ja ilman elävää syöttiä. Alueelta löytyy myös wc ja kahvila, sekä syöttikauppa. Veden lähellä muista syistä kuin kaloista johtuen löytävät toimintaa Dublinin lahdelta. Vesipedot voivat surffata, purjehtia, purjelautailla tai meloa. Purjehdus oppitunteja tarjoaa muun muassa Fingal Sailing School, Upper Strand, Malahide, ja melomaan voi lähteä Shearwater Kayakingin, 13 Shenick Grove, Skerries, kanssa.

National Aquatic Centre

Jos vedestä ei vielä saa tarpeekseen edellä mainituissa aktiviteeteissa on Dublinissa yksi Euroopan suurimmista sisätila vesipuistoista, National Aquatic Centre. Vesikeskuksesta löytyy vesiliukumäkiä ja monia erilaisia altaita. Keskuksessa pelataan myös vesipooloa, sukelletaan ja harjoitellaan kilpauintia. Vesipuisto on ollut auki vuodesta 2003, ja kävijöitä on vuosittain noin 650 000. Sisäänpääsy riippuu hieman viikonpäivästä ja kellonajasta. Lipun hinta vaihtelee aamun viidestä eurosta päivän 14 euroon aikuisilla ja lapsilla neljästä eurosta kahteentoista. Vesipuistoon pääsee Dublinin keskustasta O’Connell Streetiltä bussilla numero 38 ja 38A.

Karting ja golf

Osoitteesta Killeen Road, Kylemore, Dublin 10, löytyy sisällä oleva karting-rata, ajamisesta innostuneille. Golfista innostuneille Dublinin alueelta löytyy useampiakin mahdollisuuksia pelaamiseen, esimerkiksi The Royal Dublin Golf Club Portmarnockissa.

Varaa lennot Dubliniin »
Varaa hotelli Dublinista »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli