Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Kuva: Finnair

Home / Hongkong

 

Hongkong on sekoitus brittiläisiä siirtomaavaikutteita ja kiinalaista vanhaa perinnettä. Se on 7 miljoonan asukkaan tiiviisti pakattu metropoli, jossa on enemmän pilvenpiirtäjiä kuin missään muussa maailman kaupungissa. Pimeyden laskeuduttua suurkaupunki muuttuu silmiä hiveleväksi värivalomereksi. Tiheään rakennetusta kaupungista löytyy myös runsaasti vehreitä puistoja ja kauniita luonnonmaisemia ja rauhallisia temppeleitä.

Hongkongissa on kesäisin kosteaa ja kuumaa ja talvisin melko kylmää (10-15 astetta). Paras aika matkustaa on alkukeväällä tai loppusyksyllä.

Vaikka Hongkong on hektinen miljoonakaupunki, löytyy sieltä myös paratiisimainen ympäristö rantalomailijalle ja vaellusreittejä reppureissaajille. Yllättävää kyllä, mutta jopa 60 prosenttia Hongkongin pinta-alasta on luonnonsuojelualuetta.

Alueet

Hongkong jaetaan kolmeen osaan: Hongkongin keskussaareen, pohjoispuolella sijaitsevaan Kowlooniin ja Uusiin territorioihin (loput pienemmät saaret). Keskustan alue eli Central on bisneksen ja luksusshoppailun keskus. Se on yksi vanhimmista paikoista, joita brittiläiset rakensivat Hongkongissa. Kowloon on shoppailijan paratiisi ja sieltä löytyy eritasoisia hotelleja ja edullisia ostospaikkoja. Uusilla territorioilla on paljon kiinnostavia saaria, joista suosituimpia ovat Lantau, Lamma ja Cheung Cha. Niissä vallitsee rauhallisempi ja perinteisempi kiinalainen tunnelma.

Kalleimmat hotellit ovat Centralissa ja Causeway Bayssa. Kowloonin puolelta löytyy edullisemmat vaihtoehdot. Nathan Roadin varrelta saa huoneita muutamalla kymmenellä eurolla.

Nähtävyydet

Ehdoton nähtävyys ovat näköalapaikka Victoria Peak, josta aukeaa huikea näkymä kaupunkiin. Huipulle pääsee kätevästi Peak Tram -raitiovaunulla.

Suosittu nähtävyys on Star Ferry-matkustajalossi, joka kulkee bisneskeskustan ja Kowloonin välillä. Kahdeksan minuutin merimatkalta avautuvat upeat maisemat Hongkongin keskustaan.

Kaupungin värikäs valomeri on uskomaton näky. Kello 20 alkavaa valoshowta pääsee parhaiten seuraamaan Victoria Peakilta, Kowloonin Tsim Sha Tsuin -rantabulevardilta tai vaikkapa miniristeilijältä. Hienoimmat valot voi nähdä Hongkongin korkeimman pilvenpiirtäjän ICC:n seinässä.

Lantau-saarella sijaitsee 30 metrin korkuinen Buddha-patsas. Matka saareen taitetaan köysiratavaunun kyydissä.

Avenue of Stars on Kowloonin rantabulevardi, jonne ovat hongkongilaiset näyttelijät saaneet omat tähtensä Hollywoodin Walk of Famen tapaan.

Hongkongissa on kaksi huvipuistoa: vesipuisto Ocean Park ja Disneyland.

Mikäli ostosten lomassa tekee mieli uimaan, voi suunnata pääsaaren suosituimmalle hiekkarannalle Repulse Baylle.

Hongkongin pääsaaren ihmisvilinästä voi lähteä rauhoittumaan luonnonkauniille saarille, joilla on huippuluokan hiekkarantoja ja vaelluspolkuja. Lantau ja Lamma ovat vierailun arvoisia kohteita. Siellä tuntee olevansa paratiisisaarella, vaikka suurkaupungin syke on aivan lähellä. Tai Long Wan on Hongkongin kaunein hiekkaranta.

Ostokset ja syöminen

Shoppailumahdollisuudet ovat valtavat. Kowloonissa sijaitseva Mong Kok on ehkä kaupungin vilkkain ostosalue. Siellä sijaitseva Nathan Road on Hongkongin pääkatuja, jonka varrelta löytyy tunnetuimmat muotitalot sekä elektroniikan uutuudet. Öiseen aikaan kaupungilla on yöbasaareita, joissa pääsee kokemaan perinteistä kiinalaista meininkiä. Temple Street night market on näistä kuuluisin.

Hongkongissa voi syödä sekä ylellisesti että edullisesti. Monien maiden ruokakulttuurit ovat siellä edustettuina. Tyypillinen hongkongilainen ruoka on dim sum.

Liikkuminen

Julkinen liikenne toimii kaupungissa erinomaisesti. Vuokra-auton hankkiminen ei kannata. Metro on selvästi helpoin tapa liikkua Hongkongissa. Kannattaa hankkia Octopus Card -matkakortti, joka käy monissa julkisissa kulkuvälineissä.

Matkat Hongkongiin

Hongkongiin tehdään Suomesta vähän pakettimatkoja, mutta yleisintä on matkata siellä omatoimisesti. Lentoyhteydet Hongkongiin ovat erinomaiset. Finnairilla pääsee sinne suorilla lennoilla päivittäin.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli