Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Honduras

 

Honduras on noin 8 miljoonan asukkaan tasavalta Keski-Amerikassa ja sen naapureita ovat Nicaragua, Guatemala ja El Salvador. Hondurasin rannikko ulottuu sekä Tyynellemerelle että Karibianmerelle. Honduras sopii seikkailijamielisille matkailijoille ja sukeltajille, jotka etsivät lomakohdetta ilman suuria turistimassoja. Hondurasin monimuotoinen luonto koostuu vehreistä sademetsistä ja vuoristoista. Hondurasin historiallisesti merkittävin nähtävyys on Copánin mayakaupunki. Länsi-Hondurasissa sijaitsevan kaupungin rauniot luetaan viiden merkittävimmän mayakaupungin joukkoon. Honduras on köyhä valtio, mutta sen asukkaat erittäin ystävällisiä. Suurin osa maan matkailusta on keskittynyt Roatanille ja Utilaan.

Hondurasin ilmasto on trooppinen. Sisämaan keskilämpötila on 22 astetta ympäri vuoden. Rannikkoalueilla lämpötila on hiukan korkeampi ja ilmasto kosteampi. Marras-toukokuussa vallitsee kuivempi kausi.

Matkustaminen ja liikkuminen Hondurasissa

Hondurasiin pääsee lentäen tai bussilla naapurimaista. Paikallisia kulkupelejä ovat kanabussit eli vanhat amerikkalaiset koulubussit. Kaupungeissa kannattaa kulkea takseilla. Pimeällä liikkumista kannattaa välttää joka puolella maata. Erityisesti pääkaupunki Tegucigalpassa sekä San Pedro Sulassa tapahtuu paljon väkivaltatekoja, ryöstöjä ja murhia. Rajaseutuja kannattaa välttää, sillä alueella on edelleen sisällissodan aikaisia räjähtämättömiä ammuksia.

Tegucigalpa

Hondurasin pääkaupunki Tegucigalpa on kaoottinen ja melko vaarallinen paikka, joka ei hurmaa kauneudellaan. Rikokset ovat yleisiä ja matkailijan kannattaa pitää kaupungissa mahdollisimman matalaa profiilia. Kaupungista löytyy suuria ostoskeskuksia ja ravintolatarjonta on monipuolinen. Pääsiäisen aikaan Tegucigalpa muuttuu värikkäämmäksi paikaksi, kun kaupungissa vietetään Semana Santa–karnevaaleja. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat mm. Museo para la Identidad Nacional, Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores-kirkko, Catedral de San Miguel ja Parque Nacional La Tigra-luonnonpuisto.

Utila ja Roatan

Utila ja Roatan ovat suosittuja turistisaaria, joille pääsee La Ceibasta lautalla sekä lentäen San Pedro Sulasta. Utila on pieni ja rauhallinen saari, josta löytyy erinomaisia rantoja sekä hienoja sukelluskohteita. Sukeltajien kannattaa hankkia sukellusfirmoilta edullinen sukellus- ja majoituspaketti.

Roatan on Utilaa vilkkaampi lomapaikka. Saaren päärantakadulla vietetään melko railakasta yöelämää. Hyviä ravintoloita ja baareja löytyy paljon. Rannat ovat pehmeitä ja hienohiekkaisia, ja merivesi lämmintä ja kristallinkirkasta. Esimerkiksi West End Beach on erittäin kaunis ranta. Roatanilta löytyy paljon sukelluskouluja eritasoisille sukeltajille. Seikkailumielisimmät voivat kokeilla delfiinien kanssa uimista Anthony’s Key Resorilla tai lähteä haisukellusretkelle.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli