Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »

Home / Guatemala

 

Guatemala on Väli-Amerikassa sijaitseva maa, naapureinaan Meksiko, Belize, Honduras ja El Salvador. Guatemalasta mielenkiintoisen kohteen tekee sen voimakkaasti elävä intiaanikulttuuri, mayojen temppelirauniot sekä maan 37 tulivuorta. Intiaanikulttuuri näkyy katukuvassa, sillä monet asukkaista ovat intiaanien jälkeläisiä. Kohteessa on paljon aktiviteettimahdollisuuksia, kuten patikointia, kiipeilyä, koskenlaskua, melontaa, syvänmerenkalastusta, sukellusta ja ratsastusta. Guatemalassa on myös paljon espanjan kielen kouluja, joihin nuoret reppureissaajat saapuvat opiskelemaan lomamatkan ohessa. Maan sisällä liikkuminen onnistuu helposti ja edullisesti kattavan bussiverkoston avulla. Kannattaa muistaa, että Guatemala ei ole matkakohteista turvallisimmasta päästä ja ryöstöjä tapahtuu keskellä päivääkin. Pimeällä kulkemista kannattaa välttää ja arvotavarat jättää kotiin.

Maan pohjoisosassa vallitsee kuuma, trooppinen ilmasto. Sateita tulee ympäri vuoden, mutta varsinainen sadekausi on touko-syyskuussa. Maan vuoristoisessa länsi- ja eteläosassa ilmasto on viileämpi.

Nähtävyydet

Tikalin temppelirauniot – Jopa 60 metriä korkeita temppeleitä sisältävä rauniokaupunki kertoo maya-kulttuurin loistokkaasta historiasta.
Tajumulco – Guatemalan ja Väli-Amerikan suurin tulivuori
Lago Atitlán – 1500 metrin korkeudessa sijaitseva luonnonkaunis järvi, jota ympäröi kolme tulivuorta. Järven rannoilla on monia pikkukaupunkeja, joissa intiaanikulttuuri elää yhä vahvana.
Semuc Champey – Upea luonnonnähtävyys, jossa voi patikoida, ihailla vesiputouksia ja luolastoja sekä uida luonnon muodostamissa uima-altaissa.
Pienet kaupungit – Guatemalassa on paljon viehättäviä, tutustumisen arvoisia kaupunkeja, kuten Quetzaltenango, Chichicastenango, Flores ja Livingstone.

Guatemala City

Guatemala City on maan moderni pääkaupunki. Suosittuja nähtävyyksiä ovat Metropolitan Cathedral, Palacio Nacional, Plaza Mayor de la Constitucion, Zoologico Nacional La Aurora, Popol Vuh-museo sekä arkeologinen museo. Guatemala City on suuri ja melko turvaton kaupunki, jossa kannattaa olla erityisen varuillaan. Guatemala Citystä on hyvät kulkuyhteydet maan muihin kaupunkeihin, joten se toimii hyvänä välietappina.

Antigua

Maan entinen pääkaupunki, Antigua, sijaitsee tulivuorten ympäröimässä laaksossa, 50 km päässä nykyisestä pääkaupungista. Antiguassa on lukuisia kielikouluja, joihin matkailijat saapuvat opiskelemaan espanjaa eri puolilta maailmaa. Kaupunkikuva muodostuu siirtomaa-aikaisista kirkoista, luostareista, aukioista ja mukulakivikaduista. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan kaupungin nähtävyyksiä ovat mm. Cathedral de Santiago, La Concepción-luostarin rauniot, The Plaza–keskuspuisto ja Convento Santa Clara–rauniot. Lähistöllä sijaitseva Pacaya-tulivuori on suosittu kiipeilykohde.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli

 
 
 
 
Lentohakukoneet
FlyHi.fi
eTicket.fi
Logitravel.fi
Tripsta.fi
Supersaver.fi
Hotellihakukoneet
Hotels.com
Trivago.fi

Loma-asunnot
Interhome.fi
Lomarengas
Matkatoimistot
Matkapörssi.com
Apollomatkat
OK-Matkat
Alppimatkat.fi
KalevaTravel.fi
Matkapojat.fi
Ikaalisten Matkatoimisto
Lentoyhtiöt
airBaltic.com
AerLingus
Air Berlin
Lufthansa
SAS
Turkish Airlines
Matkavakuutukset
If Matkavakuutus
AIG Direct

Laivamatkat
Eckerö Line
St. Peters Line
Finnlines
Hotelliketjut
Radisson Blu
Glohotels.fi
BestWestern.fi
Hotellimaailma.fi
Iberostar.com
Melia International
Moevenpick-hotels.com
RIU.com