Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Grenada

 

Grenada on yksi Karibian uudemmista lomakohteista, joka on vähitellen kasvattanut suosiotaan. Grenada tunnetaan maustesaarena, sillä siellä tuotetaan mm. muskottia, kaakaota ja banaaneja. Grenadan tasavalta koostuu kolmesta pääsaaresta: Grenadasta, Carriacou’sta ja Petit Martiniquesta. Saaren upeat hiekkarannat, vehreät sademetsät ja kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat matkailijoita, mutta kohde on vielä säästynyt suurilta turistimassoilta. Grenadan maa on vulkaanista alkuperää. Osa saaren rannoista on vulkaanisia, tummahiekkaisia rantoja ja osa valkohiekkaisia korallirantoja. Grenada on juuri sellainen klassisen kaunis paratiisisaari, josta jokainen on joskus haaveillut.

Grenadalla vallitsee trooppinen ilmasto ja lämpötila on ympäri vuoden 25-30 astetta. Matkaamista kohteeseen kannattaa välttää ainoastaan sateisimpana kautena heinä-marraskuussa, jolloin Karibialla on myös hurrikaanivaara.

Grenadan nähtävyydet

Rannat – Saaren kauneimmat valkoiset hiekkarannat ovat Grande Anse ja Levera. Grande Ansea pidetään yhtenä Karibian parhaimmista rannoista ja sen edustalla on myös suuri koralliriutta. Vulkaanisista mustahiekkaisista rannoista upeimpana pidetään Black Bayta. Grenada on suosittu sukelluskohde kirkkaiden vesiensä ja suurien koralliriuttojensa ansiosta.

Kansallispuistot – Grenadassa on lukuisia kansallispuistoja, joista mm. Grand Etang ja Levera ovat käymisen arvoisia.

Saaret – Carriacou ja Petit Martinique ovat mukavia päiväretkikohteita. Saarille on säännölliset laivayhteydet.

Grenadan pääkaupunki – St. George

Vihreiden kukkuloiden rinteille rakennettu St. George on maan pääkaupunki. Kaupungin edustalla on kaunis luonnonsatama, Carenage. Aikoinaan ranskalaisten perustaman kaupungin tärkein nähtävyys on Fort George-linnoitus. Ranskalaisten 1700-luvulla rakentama linnoitus sijaitsee korkean mäen huipulla, josta aukenee upea näköala yli kaupungin. Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat St Catherinen vuori, Sendalin tunneli, St. Margaret’s Falls–vesiputoukset, St. Georgen katedraali ja Greadan kansallismuseo.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli