Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Ghana

 

Länsi-Afrikassa sijaitseva Ghana on nopeasti suosiotaan kasvattanut matkailumaa, joka tunnetaan rikkaasta luonnostaan, kulttuuristaan sekä lämminhenkisestä kansastaan. Ghanalaiset ovat erittäin ystävällisiä ihmisiä, jotka tervehtivät turisteja ja auttavat mielellään. Ghanassa sijaitsee useita upeita kansallispuistoja ja maan monimuotoinen luonto koostuu aavikosta, savannista, sademetsistä ja jokimaisemista. Myös kulttuurinystävä viihtyy maassa ja Ghanassa on kaksi Unescon suojelukohteisiin kuuluvaa nähtävyyttä. Maassa onnistuu sekä safariloman, rantaloman että eksoottisen kaupunkiloman viettäminen. Ghana on myös erittäin edullinen ostosmaa. Ghana on afrikkalaisittain vauras maa ja turvallinen matkakohde. Maan virallinen kieli on englanti.

Ghanassa ilmasto on trooppinen ja päivälämpötila pysyttelee 30 asteessa ympäri vuoden. Ilmastossa on ainoastaan pari alueellista eroa: sisämaassa on yksi sadekausi touko-kesäkuussa ja rannikolla syys-lokakuussa.

Ghanan nähtävyydet

Molen kansallispuisto – Ghanan suurin luonnonpuisto, jossa asuu valtavasti eksoottisia eläinlajeja.

Kakumin kansallispuisto – Tunnetaan pitkästä riippusillastaan, jonka korkeuksista voi ihailla sademetsää ja sen eläimistöä.

Ghanan linnat ja linnoitukset – Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvia linnoja löytyy ympäri maata. Tunnetuimmat linnat ovat 1400-luvulla rakennettu, maan vanhin linna Elmina, Cape Coast sekä Christianborg.

Ašantien rakennukset – Ašantien etnisen ryhmän rakentamat saviasuinrakennukset kuuluvat Unescon suojeluperintökohteisiin.

Mount Afadjaton – Maan korkein vuorenhuippu (885 metriä)

Volta – Maan tärkein joki, joka kohtaa samannimiseen järveen. Järvessä voi ajella risteilyaluksilla ja vierailla sen lukuisilla saarilla.

Ghanan pääkaupunki – Accra

Ghanan pääkaupunki ja maan suurin kaupunki Accra on suosittu matkailukohde. Accrassa on paljon ravintoloita, baareja, pubeja ja yökerhoja. Ghanalainen ruoka on maukasta, mutta varsin tulista. Ostoksia voi tehdä uniikeissa putiikeissa sekä kahdella suurella torilla: Kaneshien torilla ja Makolan torilla. Nähtävyyksiä ovat mm. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva, ruotsalaisperäinen Christianborgin linna ja Ghanan kansallismuseo.

Matkat Ghanaan ja liikkuminen

Suomesta ei ole Ghanaan suoria lentoja. Kansainväliset lennot saapuvat tavallisesti Kotokan lentokentälle, joka sijaitsee 10 km päässä Accrasta. Lennot maksavat noin 800–1100 euroa. Ghanassa on helpointa liikkua bussilla. Tro-trot eli minibussit kulkevat kätevästi joka paikkaan, mutta eivät noudata mitään järkeviä aikatauluja. Ne lähtevät liikkeelle, kun bussi on täynnä matkustajia.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli