Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Georgia

 

Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Georgia tunnetaan rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Sotaisasta historiasta huolimatta Georgia on nykyään miellyttävä ja turvallinen matkailumaa, ja turismi on ollut viime vuosina suuressa kasvussa. Maan luonto on erittäin vaihteleva: maan hallitsevin piirre on Kaukasuksen vuoret, kun taas kaakkoisosasta löytyy laajoja aroja ja maan länsiosa on subtrooppista lehtimetsää. Vaihtelevien luonnonolojen ansiosta maan kasvi- ja eläinkunta on erittäin rikas. Georgia sopii kaikille luonnosta ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneille omatoimisille matkailijoille. Georgia on erittäin edullinen maa. Ilmasto vaihtelee riippuen sijainnista ja korkeudesta. Rannikolla vallitsee subtrooppinen ilmasto ja maan itäosissa mannermainen, vähäsateisempi ilmasto. Maan keskilämpötila on kesällä 20-2 astetta ja talvella 2–4 astetta.

Georgian nähtävyydet

Bordžomi-Kharagauli on Georgian suurin kansallispuisto, jonka metsissä elää monia uhanalaisia eläinlajeja ja kotoperäisiä kasveja. Puistossa on useita vaellusreittejä.

Stalin-museo on Gorin kaupungissa sijaitseva suosittu museo, jossa on kolme eri yksikköä: Stalinin museo, Stalinin syntymäkoti ja Stalinin junavaunu.

Mtshekan luostarialue sekä Uplistsikhen muinainen, kiveen hakattu kaupunki ovat Unescon suojeluperintökohteita.

Signaghi on korkealla kukkulalla sijaitseva viehättävä pikkukaupunki, josta avautuu upeat näkymät Alazanin laaksoon.

Kazbegin kylässä, Kaukasuksen vuoristossa, sijaitsee Georgian symboli Tsminda Sameba-kirkko. Kirkolta avautuu upea näköala alas olevaan laaksoon.

Batumi on erityisesti paikallisten ja turkkilaisten suosima rantakohde Mustanmeren rannalla, jossa voi nauttia vilkkaasta yöelämästä ja lomatunnelmasta.

Georgia on tunnettu hyvistä viineistään. Paikallisten viinikellareiden viinejä pääsee maistelemaan esimerkiksi Pheasants Tears –yrityksen järjestämillä viininmaisteluretkillä.

Georgian pääkaupunki – Tbilisi

Maan pääkaupunki Tbilisi on historiallinen ja monikulttuurinen matkakohde. Eksoottinen kaupunki on mielenkiintoinen yhdistelmä länttä ja itää. Tbilisin upea vanhakaupunki, Dzveli Tbilisi, koostuu historiallisista kaupunginosista. Sen alueella sijaitsevat monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten 300-luvulla perustettu Nariqalan linnoitus ja Tbilisin kasvitieteellinen puutarha.

Kaupungissa on valtavasti historiallisia kirkkoja, kuten Antšiskhatin kirkko, Sionin katedraali, Džvarismaman kirkko ja Metekhin kirkko. Tbilisi on myös monipuolinen museokaupunki, jonka valikoimaan kuuluvat mm. Simon Janashia–museo, Tbilisin etnografinen ulkomuseo, Neuvostomiehityksen museo, Georgian taidemuseo ja Georgian teatterin, musiikin, elokuvan ja koreografian museo. Tbilisissä on paljon tunnelmallisia ravintoloita ja baareja, kauniita puistoja sekä historiallisia rikkikylpylöitä, joista tunnetuin on Orbeliani.

Vake on vuoren rinteellä sijaitseva kaupungin tärkein puisto, josta löytyy ulkoilmaelokuvateatteri, ravintoloita ja baareja. Kaupungin tärkein katu on Vapaudenaukiolta Tasavallanaukiolle kulkeva Rustaveli-katu, jonka varrella on mm. museoita, Georgian parlamentti ja oopperatalo.

Tbilisissä nopein ja edullisin liikkumisväline on metro. Myös taksit ovat edullisia, mutta hinta kannattaa sopia kuskin kanssa etukäteen.

Matkat Georgiaan

Nopein ja edullisin tapa matkustaa Georgiaan on lentää Air Balticin lennolla Riian kautta Tbilisiin. Maassa voi liikkua busseilla sekä junilla. Tbilisin kaupungissa kulkee metro.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli