Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Gambia

 

Gambia on Afrikan mantereen pienin valtio ja myös erikoisen kapea: leveimmillään vain viitisenkymmentä kilometriä leveä. Sitä ympäröi Senegal ja lännessä se kohtaa Atlantin valtameren. Gambia on täydellinen rantalomakohde, mutta sieltä löytyy myös runsaasti tekemistä aktiivilomailijalle. Maassa voi kokea unohtumattomia luontoelämyksiä ja nähdä eksoottisia eläimiä sekä tutustua aitoon paikalliseen kulttuuriin. Gambialaiset ovat ihanan ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Gambian kylät ovat aitoja ja gambialainen tunnelma on taattu. Maasta löytyy toki sen lisäksi länsimaalaistuneita turistien luksuspaikkoja. Suosittuja lomakohteita ovat Kotu, Bakau ja Kololi. Jos haluaa vältellä turistimeininkiä, voi majoittua vaikka paikallisten vierastaloihin tai majoitustelttoihin.

Kuivakausi, joka kestää lokakuusta kesäkuuhun, on parasta aikaa matkustaa Gambiaan. Sadekaudella ilman kosteusprosentti voi nousta jopa 95% lämpötilan ollessa jopa +50 celsiusta.

Aktiviteetit

Maan 80 kilometrin pituinen rantaviiva on pääasiassa kokonaan hiekkarantaa. Vesiurheilun lisäksi voi harrastaa golfia, patikointia, syvänmerenkalastusta ja lintujen tarkkailua. Lintubongareille on tarjolla omia vaellusretkiä, joihin saa paikallisen oppaan mukaan. Kaikenlaiset luontoretket ovat ehdottomia kokemuksia Gambiassa matkaillessa. Eläimiä pääsee parhaiten tarkastelemaan lähietäisyydeltä lukuisissa luonnonpuistoissa ja Gambia-joen venematkalla.

Nähtävyydet

Gambiajoki on yksi mahtavimmista nähtävyyksistä. Joelle järjestetään retkiä ja venematkalla kohtaa sademetsiä ja savanneja sekä eläimiä. Gambiassa on monia luonnonpuistoja, joissa tutustua luontoon ja eksoottiseen eläimistöön. River Gambia National Park -luonnonpuistossa voi nähdä apinalaumoja, virtahepoja ja krokotiilejä. Bakaussa sijaitsee yli 500 vuotta vanha Katchikally Crocodile Pool – krokotiiliallas. Abukon luonnonpuistossa asuu 300 lintulajia, apinoita ja krokotiilejä.

Ostokset ja ravintolat

Markkinoita on löytyy lähes kaikkialta. Myytävänä on mm. käsitöitä, koruja, vaatteita ja keramiikkaa. Tinkiminen kuuluu asiaan. Edullista ruokaa kannattaa hakea paikallisten suosimilta alueilta. Ruoka on afrikkalaistyylistä ja voimakkaasti maustettua. Vilkkain yöelämä löytyy turistialueilta, mutta kannattaa käydä katsomassa myös gambialaisten tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Liikkuminen

Lyhyitä matkoja voi kulkea kävellen tai polkupyörällä. Takseja on kahdenlaisia: vihreät hyväkuntoiset turistitaksit ja keltaiset paikallisten käyttämät takstit, jotka ovat edullisempia, mutta huonokuntoisempia. Liikenne on melko kaaosmaista ja tiet huonokuntoisia, joten oman vuoka-auton hankkimista ei voi suositella. Suurimpien paikkakuntien välillä voi kulkea paikallisbusseilla. Lentokenttä Yundum sijaitsee vain 24 kilometriä Banjulista.

Pääkaupunki Banjul

Maan pieni pääkaupunki Banjul on maan kaupallinen ja hallinnollinen keskus, josta löytyy hyvä tarjonta ostospaikkoja ja ravintoloita. Turistit eivät ole päässeet kansoittamaan Banjulia, joten siellä pääsee kokemaan täysin autenttista gambialaista tunnelmaa. Britit perustivat kaupungin vuonna ja 1816 ja katukuvassa on paljon siirtomaa-ajan rakennuksia. Banjulin suosituin tori on nimeltään Albert Market. Kansallismuseo, kaupungintalo, suuri moskeija ja lintupuisto Akubo ovat tunnetuimpia nähtävyyksiä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli