Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Filippiinit

 

Filippiinit on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva saarivaltio, joka tarjoaa eksotiikkaa, vaaleita hiekkarantoja, asumattomia saaria sekä suurkaupungin humua. Filippiinit koostuu yli 7000 saaresta, joista suurin osa on asumattomia. Suurimmat saaret ovat nimeltään Luzon ja Mindanao. Paikalliset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia turisteja kohtaan. Filippiinit on erinomainen rantaloma- ja sukelluskohde, sillä saariston hiekka on erittäin hienoa ja vesi kirkasta. Yksinäisiä rantoja löytää helposti tuhansien pienien saarien joukosta. Filippiinit on myös mahtava shoppailukohde, sillä se on hintatasoltaan yksi maailman edullisimmista paikoista ja ostosvalikoima on valtava.

Filippiinien ilmasto on trooppinen. Maalis-toukokuu on kuuminta aikaa. Saaren pohjoisosissa sadekausi kestää kesäkuusta marraskuuhun. Eteläsaaristossa sateita tulee tasaisesti ympäri vuoden. Vuoden keskilämpötila on 25-32 astetta. Vuoden kylmimpänä kuukautena tammikuussa lämpötila on yli 20 astetta. Paras matkustusaika on joulu-huhtikuu, jolloin ilmasto on sopivan lämmin ja taifuunien todennäköisyys pienimmillään.

Aktiviteetit

Filippiinien pieniä asumattomia saaria voi tutkia lähtemällä veneretkelle. Yksinäisiä, paratiisimaisia hiekkarantoja löytää helposti. Suosittuja ranta-aktiviteetteja ovat purjehdus, surffaus, purjelautailu ja vesihiihto. Parhaat rannat sijaitsevat saariston keskiosissa. Suositumpia rantalomakohteita ovat Boracayn ja Cebun saaret.

Sukeltaminen ja snorklaus ovat suosittuja harrastuksia kirkkaan meriveden, upeiden koralliriuttojen ja värikkäisen kalojen ansiosta. Saarilla järjestetään paljon sukelluskursseja.

Ostokset

Filippiinit on erinomainen ostosmaa sekä tarjonnaltaan että hintatasoltaan. Ostoskeskuksia löytyy kaikista suurimmista kaupungeista. Paras shoppailupaikka on pääkaupunki Manila.

Matkat ja liikkuminen

Suomesta ei ole kohteeseen suoria lentoja, joten ainakin yhden välilaskun joutuu matkan aikana tekemään. Lennot laskeutuvat tavallisesti Manilan kansainväliselle lentoasemalle. Saarten välillä voi liikkua lentokoneella ja laivalla. Suurien kaupunkin ja lomakohteiden sisällä voi kulkea busseilla, takseilla ja jeepneyilla.

Matkakohteet Filippiineillä

Manila

Filippiinien pääkaupunki Manila on 15 miljoonan asukkaan metropoli, jossa voi tutustua paikalliseen kaupunkielämään. Manilan suosituimpia nähtävyyksiä ovat San Agustinin kirkko, Rizal-puisto, Chinatown, Filippiinien kansallismuseo, Ayala-museo, Star City -huvipuisto, Fort Santiago -linnoitus ja Manila Bay, joka on yksi maailman tunnetuimpia luonnonsatamia. Makati -nimisestä kaupunginosasta löytyy paljon shoppailumahdollisuuksia ja vilkasta yöelämää.

Cebu

Cebun saari on Filippiinien suosituimpia lomasaaria. Kohteessa voi viettää kiireetöntä rantaelämää, harrastaa vesiurheilua, nauttia kylpylähoidoista ja katsella nähtävyyksiä. Cebun tunnetuimpia nähtävyksiä ovat Fort San Pedron linnoitus ja Basilica Minore Del Santo Nino -kirkko. Cebussa on hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungin suurimmat ostoskeskukset ovat SM Supermall Cebu ja Ayala Center Cebu.

Panglaon saari

Panglao on rantaleijonien sekä intohimoisten sukeltajien paratiisi. Panglaon rannat ovat erittäin kauniita ja hienohiekkaisia. Monet sukelluskohteet sijaitsevat vain 10 minuutin venematkan päässä rannasta (esim. Moalboal). Panglao sijaitsee tunnin lentomatkan päässä Manilasta. Saari on yhdistetty Boholin saareen kahdella sillalla. Boholissa sijaitsee yksi Filippiinien tunnetuimmista luonnonihmeistä, Suklaakukkulat.

Boracay

Boracay on suosittu rantalomakohde, joka on tunnettu pitkistä, hienoista hiekkarannoistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Saaren suosituin uimaranta on White Beach, jossa voi harrastaa mm. sukellusta, purjehdusta ja snorkalusta. Boracaylta voi vuokrata oman purjeveneen ja lähteä kiertämään saarta ympäri. Saaren suosituin kuvauskohde on Willy’s Rock. Ariels Point on suosittu uimahyppypaikka, jonne on joka päivä säännöllisiä venekuljetuksia. Boracayn ravintola- ja baaritarjonta on erittäin kattava. Baarit ja yökerhot pysyvät auki niin kauan, kuin viimeinen asiakas lähtee kotiin.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli