Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Fidzi

 

Fidzi on Tyynellämerellä sijaitseva saarivaltio, joka tunnetaan rikkaasta luonnostaan, loistavista sukellusmaastoistaan ja valkoisista hiekkarannoistaan. Fidzi koostuu sadoista pikkusaarista, joiden joukosta löytyy sekä asumattomia että viiden tähden palveluin varustettuja paratiisisaaria. Tunnelma on kiireetön ja paikalliset tunnetaan ystävällisyydestään ja iloisuudestaan. Saaristossa voi harrastaa sukeltamisen ja snorklaamisen lisäksi mm. surffausta, vesihiihtoa, ratsastusta, vaellusta, veneilyä, benji-hyppelyä ja golfia. Fidzi sopii myös erinomaisesti pelkkään rentoutumiseen paratiisimaisilla hiekkarannoilla. Fidzi sopii lomakohteeksi luontomatkailijoille, rantalomailijoille ja sukeltajille. Saaristo on myös suosittu häämatkakohde. Fidzillä järjestetään myös muutamasta päivästä viikkoon kestäviä risteilyjä. Pienet alukset vievät kaukaisimmille saarille ja autioille rannoille.

Fidzillä vallitsee trooppinen meri-ilmasto eikä sateita saada juuri lainkaan. Maan keskimääräinen päivälämpötila vaihtelee 20–30 asteen välillä. Lämpimintä Fidzissä on tammi-maaliskuussa ja viileintä heinä-elokuussa. Maanjäristykset, hirmumyrskyt ja hyökyaallot ovat mahdollisia. Pyörremyrskykausi ajoittuu marraskuun ja huhtikuun väliselle ajalle.

Viti Levu

Viti Levu on saarista suurin ja monet kansainväliset lennot saapuvat siellä sijaitsevaan Nadin kaupunkiin. Yli 70 prosenttia maan väestöstä asuu saarella. Nadi on maan tärkein turistikaupunki, josta löytyy suosittuja rantalomakeskuksia hyvine palveluineen sekä ostosmahdollisuuksia. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Sri Siva Subramaniya–temppeli ja Fidzi-museo. Suurkaupungin tunnelmasta voi nauttia Fidzin pääkaupungissa, Suvassa, josta löytyy ostoskeskuksia, ravintoloita ja vilkasta yöelämää. Rennon kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vanhat rakennukset, katedraalit, museot ja Albert-puisto. Coral Coast puolestaan on yksi saaren suosituimpia rantakohteita, josta löytyy upeita rantoja, hotelleja ja sukellusmahdollisuuksia.

Vanua Levu

Vanua Levu–saari on oiva paikka tutustua traditionaaliseen fidziläiseen elämänmenoon. Saarelta löytyy paljon paikallisten asuttamia pieniä kyliä ja maaseutua. Savusavun kaupunki puolestaan on saaren modernimpi keskus. Saaren kaakkoisosa on tiheää sademetsää, joka on oivaa seutua lintubongareille. Rainbow Reef –koralliriutta on yksi Tyynenmeren parhaita sukelluskohteita.

Yasawa

Yawasa on saariryhmä, joiden välillä voi kulkea paikallisilla risteilyaluksilla. Nadista voi ostaa esimerkiksi ”hop on hop off”–venepassin, jolla kiertää vaikka kaikki saaret. Saariston sukellusmaastot ovat maailman parhaimpia. Kirkkaista vesistä löytyy lukematon määrä eksoottisia kala- ja korallilajeja. Suurimmilta saarilta löytyy myös yöpymispaikkoja.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli