Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Etelä-Afrikka

 

Etelä-Afrikka on maa, jonka kulttuuri on saanut vaikutteita lukuisilta eri etnisiltä ryhmiä ja kulttuureilta. Sekä köyhyys että rikkaus ovat läsnä. Maisematkin ovat monimuotoisia: ruuhkaisia suurkaupunkeja, kauniita hiekkarantoja, savanneja, autiomaata, vuoristoja ja vehreitä tasankoja. Etelä-Afrikka on monipuolinen matkakohde, jossa voi nauttia suurkaupungin modernista tunnelmasta, lekotella hiekkarannoilla, ihailla luontoa ja villieläimiä safariretkellä, harrastaa erilaisia aktiviteetteja kuten golfia, sukellusta ja vaellusta sekä nauttia hyvästä viinistä ja ruuasta.

Maassa on ympäri vuoden miellyttävän lämmintä. Suosituin matkailukausi on joulu-tammikuussa. Majoitusvaihtoehtoja löytyy luksushotelleista edullisiin majataloihin. Hintataso on edullinen. Etelä-Afrikassa on pitkälle kehittynyt ravintolakulttuuri, joten ruokapaikat ovat turvallisia ja hygieenisiä.

Paras tapa liikkua Etelä-Afrikassa ovat kaupunkien välillä liikkuvat viralliset bussit sekä taksit ja junat. Kaupunkien sisäiset joukkoliikennevälineet eivät ole turvallisia eikä oman autonkaan vuokraamista suositella huonokuntoisten teiden ja liikennekulttuurin vuoksi. Päiväsaikaan tapahtuvat autoryöstöt eivät ole mitenkään epätavallisia. Pienissä paikoissa pärjää myös jalkaisin, mutta yksin pimeässä liikkumista tulee välttää. Päälentokentät sijaitsevat Johannesburgissa ja Kapkaupungissa.

Kapkaupunki

Maan pääkaupunki on Kapkaupunki, jonka modernista keskustasta löytyy erinomaiset shoppailumahdollisuudet ja yöelämänviettopaikat. Kapista löytyy useita hyviä rantoja, joilla voi harrastaa surffausta tai vaikkapa häkkisukellusta haiden keskellä. Pöytävuori eli laeltaan tasainen Table Mountain on kaupungin tunnetuin maamerkki, jolta näkee maan eteläiseen kärkeen, Hyväntoivonniemelle asti. Mielenkiintoinen historiallinen kohde on Robben Islandin vankilasaari, jonka kuuluisin vanki oli Nelso Mandela. Khayelitshan township on mustien kaupunginosa, jonne järjestetään opastettuja päiväretkiä. Museoita löytyy Kapkaupungista paljon. Esimerkiksi South African National Galleryssa on esillä afrikkalaista taidetta ja asiaa apartheidin aikaisen taiteen sensuroinnista.

Johannesburg

Johannesburg on maan suurin kaupunki, jossa erot köyhien ja rikkaiden välillä ovat valtavat. Kaupungissa on vierekkäin moderneja hulppeita rakennuksia ja nuhjuisia slummeja. Kaupungin pohjoispuolella sijaitsee valkoisten asuttama kaupunginosa, jossa matkailijatkin yleensä yöpyvät. Soweton kaupunginosa on silmiä avartava paikka, joka oli Apartheid-hallinnon aikana mustille varattu alue. Siellä sijaitsee mm. Mandela-museo. Jos maan historia kiinnostaa, vierailemisen arvoisia museoita ovat Apartheid Museum ja South African National Museum of Military History.

Durban

Durban on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan. Rannikko on erinomainen surffauspaikka ja se on tunnettu suurista aalloistaan. uShaka Marine World on yksi maailman suurimmista akvaarioista, jossa pääsee uimaan värikkäitten kalojen kanssa ja näkemään delfiininäytöksiä. Yöelämää voi viettää pubeissa, yökerhoissa ja diskoissa tai kasinolla. Durbanissa on paljon rikollisuutta, minkä vuoksi ei ole suositeltavaa liikkua yksin ja kannattaa myös kokonaan välttää tiettyjä alueita yöaikaan.

Kruger Park

Krugerin Park on Afrikan vanhin ja suurin (20 000 km²) kansallispuisto, jossa pääsee näkemään ”big fiven” eli leijonan, leopardin, elefantin, sarvikuonon ja puhvelin sekä valtavan määrän muita lajeja. Eri lintulajejakin löytyy yli 300. Krugerissa voi majoittua safarileireihin, joissa tarjotaan majoitus- ja ruokailupalveluja. Kruget Parkin safariretki kannattaa ehdottomasti kokea, mikäli matkustaa Etelä-Afrikkaan. Malarialääkitys on tarpeen, sillä Kruger Park kuuluu malaria-alueeseen.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli