Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Madrid, Espanja

Home / Espanja / Madrid, Espanja

 

Madrid on kiehtova ja tunnelmallinen kaupunkilomakohde täynnä historiallisia nähtävyyksiä, puistoja, ostospaikkoja ja yöelämää. Se on täydellinen kohde kaupunki- ja shoppailulomaa varten. Suuruudestaan huolimatta Madrid on tunnelmaltaan rento ja huoleton paikka, jossa turistinkin on helppo tuntea olonsa kotoisaksi.

Kaupunki sopii ympärivuotiseksi lomakohteeksi, kunhan varautuu sään mukaan. Kesät ovat kaupungissa kuumia ja lämpötilat menevät helposti yli 30 asteen. Talvella lämpötila on alimmillaan 10 asteen tienoilla, mutta öisin voi mennä pakkasen puolelle. Marras-huhtikuu on kaupungissa sateisinta aikaa. Sään puolesta edukkain aika on matkustaa alkukesästä ja loppusyksystä.

Nähtävyydet

Madridin keskustassa on upeita aukioita siellä täällä, mutta erityisen suosittu on Plaza Mayor -aukio, jolta löytyvät monet Madridin parhaista ravintoloista ja musiikkibaareista. Puerta del Sol -aukio puolestaan on Madridin pääaukio, joka on erityisesti paikallisten suosima alue ja kaupungin elämän keskus.

Taiteen ystäville riittää maailmanluokan museoita, kuten Museo del Prado, Thyssen-Bornemisza ja nykytaiteen museo Reina Sofia.
El Palacio Real -kuninkaanlinna on yksi Euroopan suurimpia palatseja ja Madridin tunnetuin nähtävyys.

Parque del Retiro on kaupungin suosituin puisto, virkistävä ja monipuolinen ulkoilualue, jossa järjestetään viikonloppuisin ilmaiskonsertteja.

Santiago Bernabeu- stadionilla pääsee seuraamaan Real Madridin otteluita sekä tietenkin paikallisten intohimoista eläytymistä peliin.

Casa Campon puistoalueelta löytyy muun muassa huvipuisto ja eläintarha. Sijaitsee hiukan kaupungin ulkopuolella.

Ostokset

Madridista saa melkein mitä tahansa ja vieläpä edulliseen hintaan. Erilaiset nahkatuotteet, vaatteet, kengät ja sisustustarvikkeet ovat suosittuja ostoksia. Puerta del Sol -pääaukio on vilkkainta ostosaluetta, jonka laidalla sijaitsevat suuret tavaratalot. Suosituimpia ostoskatuja ovat myös kävelykadut Calle de Preciados ja Calle de Carmen. El Rastron vanha kaupunki muuttuu joka sunnuntaiaamu yhdeksi maailman isoimmista kirpputoreista. Salamancan kaupunginosasta löytyvät kansainvälisten muotitalojen liikkeet sekä laaja valikoima espanjalaisten suunnittelijoiden putiikkeja.

Ravintolat ja yöelämä

Tapas-baareja, ravintoloita ja terasseja riittää. Tapas-baarit ovat paikallinen erikoisuus, joissa myydään pieniä ruokaa-annoksia, jotka syödään baaritiskin äärellä. Hyviä ravintoloita löytyy erityisesti Puerto del Sol -aukion liepeiltä. San Miguelin kauppahallissa voi tehdä tasokkaita elintarvikeostoksia.

Kaupungin monilta aukioilta ja laidoilta löytyy valtava määrä erilaisia baareja, diskoja ja yökerhoja, joista valita. Mitä lähempänä Puerta del Sol-aukiota ollaan, sen enemmän turisteja on paikalla.

Matkat ja liikkuminen

Madridin lentokenttä sijaitsee alle 15 kilometrin etäisyydellä keskustan metroasemalta. Madridissa voi liikkua metrolla, busseilla sekä paikallisjunilla kaupungin laitaosiin.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli