Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Espanja / Barcelona, Espanja

 

Barcelona on katalonian pääkaupunki, Espanjan toiseksi suurin kaupunki sekä Barcelona on niitä harvoja kaupunkeja maailmassa, joka sopii yhtä hyvin rantalomaa kuin elämyksellistä kaupunkilomaa etsivälle.

Barcelonan kiistatta kuuluisin sekä hienoin nähtävyys on Antonio Gaudin suunnittelema kirkko Sagrada Familia. Monimutkaisuudellaan että massiivisuudellaan henkeäsalpaava rakennus on jokaisen turistin kohdelistalla. Kaupunki on täynnä muitakin Gaudin suunnittelemia kohteita, joihin kannattaa tutustua.

Vanhakaupunki on kulttuurihistoriallisesti arvokasta aluetta. Monet Barcelonan kuuluisimmat rakennukset sijaitsevat alueella, kuten Barcelonan katedraali, Gaudin suunnittelema Palau Güell, Basílica Santa Maria, kaupungintalo Casa de la Ciutat seä musiikkitalo Palau de la Música Catalana. Kaupunginosa rakentuu sokkeloisista pikkukaduista, joilta löydät esimerkiksi paljon pieniä kahviloita. Alue tunnetaan espanjalaisittain nimellä Barri Gòtici.

La Rambla on Barcelonan pääkatu. Tämä bulevardi toimii kaupunkilaisten pääkulkuväylänä, joten se on ajoittain ruuhkautunut. Katua ei ole varsinaisesti ostoskatu, mutta sen varrelta saattaa löytyä joitakin kiinnostavia kauppoja. Lähinnä kadulla huomio kiinnittyy ravintoloihin, kahviloihin ja historiallisiin kohteisiin.

Vuonna 1992 Barcelonassa järjestettyjä olympialaisia varten rakennettu satama-alue Port Olimpic on uudempi ja hieman hienostuneempi nähtävyys muihin Barcelonan kohteisiin verrattuna. Satamasta löytyy paljon huviveneitä, hienoja ravintoloita ja mahtavaa arkkitehtuuria.

Toinen satama-alue Port Vell on vanhempi kohde, joka on ollut myös kaupunkilaisten suosiossa. Alueella voi ihailla myös hienoja veneitä tai ihan vaan oleskella penkeillä maisemia ihaillen. Alueelta löytyy myös iso ostoskeskus, jonne Barcelonassa shoppailijan kannattaakin suunnata.

Port Velliltä on helppo ja lyhyt matka päästä Barcelonan rannoille. Kaupungin lämpötilat turistisesongin aikana suosivatkin rannalla oleskelua. Rannan läheisyydessä sijaitsee monia kahviloita ja ravintoloita.

Kaupungin erikoisuutena monien hienojen kulttuurikohteiden lisäksi pidetään sen monipuolisuutta. Kaupunki sopii kaupunkilomaa hakevien lisäksi rantalomailijoille sekä lapsiperheille. Kadut ovat siistejä, ravintolat lapsiystävällisiä eikä kaupungin keskusta ole erityisen vaarallinen erikoistapahtumien ulkopuolella. Lapsille mielenkiintoisia kohteita ovat varmasti CosmoCaixa-tiedemuseo, L’Aquarium-akvaariomaailma sekä Namco Station -pelihalli

Varaa matka Barcelonaan

Etsi ja varaa lennot Barcelonaan »
Etsi ja varaa hotelli Barcelonasta »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli