Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / El Salvador

 

El Salvador on Keski-Amerikassa, Tyynenmeren rannalla sijaitseva pieni trooppinen valtio. Turismi ei ole valloittanut maata, joten tunnelma on hyvin paikallinen. El Salvador on erinomainen kohde surffaajille ja sukeltajille, sillä rannoilla on mahtavia aaltoja ja kirkkaan veden alta löytyy valtavasti värikkäitä koralleja. Vaeltajat puolestaan viihtyvät tulivuorten rinteillä sekä rehevissä kansallispuistoissa. El Salvadorilla on takanaan väkivaltainen menneisyys, mutta maan kaunis luonto ja ystävälliset paikalliset tekevät matkailijaan taatusti hyvän vaikutuksen.

Vuoden keskilämpötila on 25 astetta ja kuuminta on huhtikuussa, jolloin keskilämpötila on noin 32 astetta. Sadekausi kestää toukokuusta lokakuuhun ja silloin maassa saattaa esiintyä rajujakin myrskyjä. Paras aika matkustaa kohteeseen on kuivalla kaudella marras-huhtikuussa.

Nähtävyydet

San Salvador on maan pääkaupunki, joka ei hurmaa loistokkuudellaan, mutta aidolla tunnelmallaan kylläkin. Köyhästä ja slummiutuneesta pääkaupungista löytyy jonkin verran ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja yöelämää. Myös maan suurin lentokenttä sijaitsee siellä. Pääkaupunkia mielenkiintoisempia kohteita ovat sisämaan pikkukylät. Esimerkiksi 40 kilometrin päässä pääkaupungista löytyy Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva muinainen mayakylä Joya de Cerén.

Parque Nacional Montecristo on kansallispuisto, jonka pilvimetsässä elää paljon harvinaisia eläimiä.

Parque Nacional Los Volcanes on kolmen tulivuoren muodostama kansallispuisto.

Cerro Verden kansallispuisto on suosittu vaelluskohde, josta löytyy paljon erilaisia patikkareittejä.

Lago de Coatepeque on tulivuorten ympäröimä kristallinkirkas kraatterijärvi, jossa voi uida.

Tyynenmeren rannalta löytyy paljon hiljaisia uimapaikkoja ilman turistimassoja. Surffauspaikkoja löytyy eritasoisille harrastajille. Esimerkiksi Playa El Tunco ja Playa Zunzal ovat erinomaisia surffausrantoja. Parhaat sukelluspaikat puolestaan sijaitsevat Playa Los Cóbanosissa.

Matkat El Salvadoriin ja liikkuminen

El Salvadoriin ei juuri tehdä valmismatkoja. Lennot saapuvat San Salvadoriin. Matkustaminen paikasta toiseen ei ole helpoimmasta päästä, sillä infrastruktuuri on jatkuvien luonnonmullistusten vuoksi heikossa kunnossa. El Salvadorissa liikkuu hyvätasoisia kansainvälisten firmojen busseja ja myös oma auto on mahdollista vuokrata. Pääkaupunki San Salvadorissa voi liikkua takseilla ja minibusseilla.

Hyvä tietää

Väkivaltarikoksia tapahtuu paljon ja kaikkialla, mutta ne kohdistuvat yleensä paikalliseen väestöön. On kuitenkin aina olemassa riski joutua rikollisliigan selkkauksen keskelle. Pimeällä liikkuminen (myös autolla) on vaarallista isoimpien kaupunkien ulkopuolella. Kohdetta ei suositella yksin matkustavalle naiselle. Ulkomaalaiset eivät saa osallistua maan poliittiseen toimintaan, joten mielenosoituksia kannattaa välttää. Ulkomaalaisen kannattaa pitää mahdollisimman matalaa profiilia. Arvokkaat esineet on syytä jättää kotiin. Maaseudulle matkustamista kannattaa myös välttää, sillä maastossa on edelleen räjähtämättömiä ammuksia. Maassa esiintyy denguekuumetta sekä malariaa. El Salvador on altis maanjäristyksille ja hurrikaaneille, ja maassa esiintyy paljon vulkaanista toimintaa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli