Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Ecuador

 

Ecuador on yksi Etelä-Amerikan pienimpiä maita, mutta sen luonto on sitäkin mahtavampi. Maisemakuvaan kuuluvat mantereen korkeimmat tulivuoret, trooppiset sademetsät ja hienot hiekkarannat, unohtamatta upeita Galapagossaaria. Kohde sopii siis erinomaisesti luonto- ja aktiivimatkailuun. Kulttuurin ystäviä kiehtovat vanhat historialliset kaupungit ja hiekkarannat houkuttelevat paikalle rantaleijonia. Monipuolinen Ecuador tarjoaa jokaiselle jotakin. Ecuadoriin matkaa suunnittelevaan kannattaa harjoitella edes hiukan espanjan alkeita, sillä englantia osataan harvoissa paikoissa.

Ecuadorin ilmasto vaihtelee sijainnin ja korkeuden mukaan. Korkealla vuoristossa sää on aina leuto, ellei jopa kylmä, ja sademetsässä on aina lämmintä. Kuuma ja kostea kausi kestää Galapagoksella ja rannikolla joulukuusta huhtikuuhun, ja viileämpi kuiva kausi toukokuusta joulukuuhun. Aktiivilomailijoiden kannattaa suunnata kohteeseen siis kuivalla kaudella ja rantaelämää kaipaavien kostealla kaudella.

Ecuadorin nähtävyydet

Ecuadorin tulivuoret ovat Etelä-Amerikan korkeimpia ja ne ovatkin suosittua vaellusmaastoa. Cotopaxi ja Chimborazo ovat maan korkeimmat tulivuoret. Myös 5000m korkeudessa sijaitseva Tungurahuan kraateri on huikea nähtävyys.

Cuencan pikkukaupunki on täynnä hienoja kolonialismin aikaisia rakennuksia sekä museoita ja kirkkoja. Kaupungin läheltä löytyvät myös Ingapircan rauniot.

Quayaguil on Ecuadorin suurin ja modernein kaupunki, joka tarjoaa maan parhaat shoppailu- ja huvitusmahdollisuudet.

Tyynenmeren rannikolla sijaitsee paljon hiekkarantoja, jotka vetävät vertoja maailmanluokan rantakohteille. Mainitsemisen arvoisia rantakohteita ovat esimerkiksi Esmeraldas, Manta ja Montenita.

Amazonin sademetsien luonnonpuistoihin järjestetään retkiä esimerkiksi Cocan tai Bañosin kaupungeista.

Andien vuoristossa sijaitsee Riobambasta Sibambeen ajava kuuluisa junarata. Matkalla voi ihailla upeita maisemia uskomattomissa korkeuksissa.

Matkat Ecuadoriin ja liikkuminen

Ecuadorille järjestetään erilaisia teemamatkoja ja kiertomatkoja sekä Galápagossaarille keskittyviä risteilyjä. Lennot maksavat tavallisesti yli tuhat euroa. Suurimmat lentokentät sijaitsevat Quitossa ja Guayaqilissä. Ecuadorissa on kätevää ja edullista liikkua busseilla, jotka kulkevat kaikkiin turisteille olennaisiin paikkoihin. Kaupunkien sisällä voi liikkua takseilla sekä busseilla.

Ecuadorin kohteet:

Quito

Quito on Ecuadorin kaunis pääkaupunki, joka sijaitsee Pichincha-tulivuoren rinteillä, 3000 metrin korkeudessa. Korkeuteen sopeutuminen vie muutaman päivän. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa vanhassa kaupungissa eli Casco antiguossa on säilynyt runsaasti kolonialismin aikaisia rakennuksia. Alueelta löytyy paljon museoita ja kirkkoja sekä aitoa ecuadorilaista elämänmenoa. Kaupungin uusi osa, Mariscal Sucre, tarjoaa puolestaan turisteille suunnattuja kauppoja, baareja, ravintoloita ja hotelleja. Kaupungista on myös kätevä lähteä opastetuille retkille Andeille, tulivuorille ja sademetsiin.

Galápagossaaret

Unescon uhanalaisten maailmanperintökohteiden luetteloon kuuluvat Galápagosssaaret hämmästyttävät monipuolisella luonnollaan ja lajistollaan. Saaristossa voi bongata mm. pingviinejä, delfiinejä, valaita, leguaaneja, jättiläiskilpikonnia ja merileijonia. Saarilla on paljon lajeja, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Galápagossaaren luontoalueilla ei saa liikkua ilman opasta. Saaria on yhteensä 18, joista tärkeimpiä ovat Santa Cruz, Isabela, Floriana, Española ja San Cristóbal. Suurin kaupunki on La Isla Santa Cruzilla sijaitseva Puerto Ayora. Tavallisesti saarille kohdistuvat retket ovat muutaman päivän kestäviä risteilymatkoja. Aluksilla kierretään saarta, tehdään retkiä rannoille ja tutustutaan lajistoon oppaan johdolla.

Baños

Baños on Ecuadorin tärkeimpiä matkailukaupunkeja, joka tunnetaan tuliperäisen seudun lämmintä vettä hyödyntävistä kylpylöistään. Bañokselta järjestetään paljon retkiä läheiseen vuoristoon, sademetsiin ja vesiputouksille. Sen lisäksi tarjolla on paljon muitakin aktiviteetteja koskenlaskusta maastopyöräilyyn.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli