Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Curaçao

 

Curaçao on Alankomaihin kuuluva itsehallinnollinen saari Karibianmerellä. Curacao tunnetaan viihtyisästä pääkaupungistaan Willemstadista, upeista hiekkarannoistaan, kirkkaista vesistään ja koralliriutoistaan. Rahapelien ystäville saari on tuttu ainakin nimenä, sillä useampi suomalaisille tuttu nettikasino omaa Curacaon pelilisenssin. Curacao erityisesti sukeltajien suosima matkakohde, joka täyttää kaikki täydellisen paratiisisaaren vaatimukset. Pääkaupungista löytyy aimo annos kulttuuria museoiden ja historiallisten rakennusten muodossa. Curacao on tunnelmaltaan leppoisan karibialainen ja saaren kauniissa maisemissa kuka tahansa pystyy unohtamaan arkihuolensa. Curacao sopii matkakohteeksi milloin tahansa, sillä ilmasto on kuiva ja aurinkoinen läpi vuoden. Lämpötila on keskimäärin 27 astetta. Curacao ei sijaitse hurrikaanivyöhykkeellä.

Curaçaoon nähtävyydet

Sukellus – Curacao on suosittu sukelluskohde ja yksi suosituimmista kohteista on aarrelaiva S/S Oranje Nassau.

Rannat – Saarella on noin 30 hiekkarantaa, joista osa on vilkkaita bilerantoja ja osa autioita.

Aktiviteetit – Sukellus, snorklaus, syvänmerenkalastus, golf, ratsastus

Curacao Sea Aquarium – Koko perheelle sopiva kohde, jossa voi ihailla vedenalaista maailmaa kastumatta.

Christoffelin kansallispuisto – Curacaon suurin kansallispuisto, jossa pääsee näkemään monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Curacaon likööritehdas – Blue Curacao on maailmankuulu likööri, jonka valmistukseen voi tutustua paikallisessa likööritehtaassa.

Curaçaon pääkaupunki – Willemstad

Willemstad on viehättävä pastellinsävyinen kaupunki, jossa on edelleen nähtävissä siirtomaa-ajan vaikutteet. Kaupunki on sijaitsee kauniin Schottegat –luonnonsataman edustalla. Salmen itäpuolella sijaitseva Punda tunnetaan värikkäistä taloistaan. Kaupungin keskusta kuuluu Unescon suojeluperintökohteisiin. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat mm. Curaçao Sea Aquarium, Fort Amsterdam-linnoitus, Bontoonisilta, Juutalaisen kulttuurihistorian museo, Kura Hulanda–museo, Curaçao Museum ja Christoffelin kansallispuisto. Kaupungissa voi viettää iltaa lukuisissa ravintoloissa, musiikkibaareissa ja yökerhoissa.

Matkat Curaçaolle ja liikkuminen

Tjäreborg järjestää kohteeseen pakettimatkoja. Suoria lentoja ei ole kohteeseen tarjolla. Haton lentokenttä sijaitsee 15 km päässä Willemstadista. Curacao kuuluu myös useiden Karibian risteilyjen matkaohjelmaan. Curacaolla voi liikkua paikallisbusseilla, mutta julkinen liikenne on melko rajoitettua. Oman auton tai polkupyörän vuokraaminen on kannattava vaihtoehto.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli