Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Costa Rica

 

Väli-Amerikassa sijaitseva Costa Rica on trooppinen pikkumaa, jossa voi yhdistää rentouttavan rantaloman sekä luonto- ja aktiiviloman. Luonnoltaan Costa Rica on hyvin monimuotoinen: maa koostuu vuoristoista, tulivuorista, sademetsistä ja hiekkarannoista. Costa Ricassa on myös todella monimuotoinen eläinlajisto ja kansallispuistoja löytyy peräti 35. Harrastusmahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset. Vuoristoissa on loistavat patikointimaastot ja luonnonpuistot tarjoavat erinomaiset puitteet lintubongareille. Costa Rica on myös hyvin suosittu surffauskohde. Costa Rica on luonteeltaan hyvin rauhallinen matkakohde ja alue on tunnettu ekoturismistaan. Ilmastoltaan maa on kuuma ja trooppinen ympäri vuoden. Eniten sateita saadaan touko-marraskuussa, joten paras aika matkustaa kohteeseen on kuivalla kaudella joulu-huhtikuussa. Vilkkaimmat turistisesongit ajoittuvat joulun ja uuden vuoden paikkeille sekä heinä-elokuuhun. Costa Ricaan voi matkustaa lentämällä välilaskun kautta joko San Joseen tai Liberiaan.

Costa Rican nähtävyydet

Arenal-tulivuori on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Vuoren ympärille levittäytyy kansallispuisto. Costa Rican tulivuorten läheisyydessä voi kylpeä kuumissa lähteissä.

Manuel Antonio on Costa Rican suosituimpia kansallispuistoja, jossa voi bongata mitä erilaisimpia eläinlajeja. Tyynenmeren rannalla sijaitsevassa luonnonpuistossa on myös paratiisimaiset rannat, jotka ovat suosittuja surffaajien ja sukeltajien keskuudessa.

Caño Negro National Wildlife Refuge on maan pohjoisosassa, syrjäisellä seudulla sijaitseva luonnonsuojelualue.

Cahuita National Park sijaitsee maan koillisrannikolla ja se on erityisen tunnettu suuresta koralliriutastaan.

La Paz Waterfall Gardens on puutarhamainen alue, jonka päänähtävyydet ovat 5 suurta vesiputousta. Alueelta löytyy myös maailman suurin perhosobservatorio sekä kolibripuutarha.

Cloud forests, pilvimetsät, ovat korkeilla vuorilla sijaitsevia sademetsiä. Parhaimmat vaellusmaastot ja näköalat löytyvät Parque Nacional Braulio Carrillon, Monteverden ja Santa Elenan alueilta.

Tyynenmeren rannalla sijaitsee paljon paratiisimaisia rantoja. Costa Rican suosituimpia lomakohteita ovat Tamarindo, Jacó ja Santa Teresa. Surffaus on rannoilla suosittu harrastus. Rannoilla, etenkin San Joséssa, on myös vilkas juhlimiskulttuuri.

San José

San José on Costa Rican pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Kaupunki on jaettu numeroituihin alueisiin: mitä suurempi numero, sitä kauempana keskustasta on. Kaupungin korkean sijainnin ansiosta lämpötila on miellyttävän viileä, noin 20 astetta.  San Josén tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat kaupungin katedraali, Plaza de la Cultura sekä Teatro Nacional. Parque Nacional on kaupungin kaunein puisto, jonka keskellä kohoaa kansallismonumentti. Jardin de Mariposasissa eli perhospuistossa voi ihailla perhosia sekä muita tropiikin eläimiä. Kaupungista ei ole pitkä matka myöskään sademetsiin, hiekkarannoille ja tulivuorille. San Joséssa on paljon vilkkaita yökerhoja, baareja ja kasinoita. Ostoksia voi tehdä lukuisissa suurissa ostoskeskuksissa sekä markkinoilla. Paikallisbussit ovat edullisin tapa kulkea kaupungissa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli