Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Cookinsaaret

 

Cookinsaaret on Tyynenmeren Polynesiassa sijaitseva itsehallinnollinen saariryhmä, jolla on vahva sidos Uuteen-Seelantiin. Saariryhmään kuuluu yhteensä 15 saarta, joista suurin on Rarotonga. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Avarua. Kauniit maisemat, kirkas vesi ja komeat valkoiset hiekkarannat luovat täydelliset puitteet rentouttavalle rantalomalle. Suurin osa saarista on atolleja, joita ympäröi silmiä hivelevän kauniit laguunit. Saarilla asuu noin 11 000 asukasta ja turismikin on melko vähäistä. Paikalliset ovat valtavan ystävällisiä ja iloisia. Kohde muistuttaa aika paljon Havaijia, mutta vähemmällä turistimassalla. Cookinsaaret sopii niille, jotka haluavat viettää lomansa todellisella paratiisisaarella. Alueen ilmasto on lämmin ympäri vuoden.

Kohteet

Suurin saari Rarotonga on Cookinsaarten taloudellinen keskus ja siellä sijaitsee pääkaupunki Avarua. Saarta ympäröi laguuni, jonka vesi on kristallinkirkasta. Rarotonga on tuliperäinen saari, jonka sisäosissa on jyrkkiä laaksoja, epätasaisia mäkiä ja sankkoja metsiä. Luonnossa voi harrastaa patikointia ja rannoilla snorklausta, purjehtimista ja sukeltamista. Rarotonga on 32 km pitkä ja sitä pääsee kiertämään paikallisbusseilla.

Maailman kauneimmaksi laguuniksi kehuttu Aitutaki on vierailemisen arvoinen saari, joka tunnetaan Cookinsaarten paratiisina. Rannat ovat niin valkoista ja hienoa hiekkaa kuin vain voi olla. Saarta ympäröi turkoosi laguuni koralliriuttoineen ja värikkäine kaloineen. Laguuneita pääsee tutkimaan tarkemmin laguuniristeilyillä. Alueella voi nähdä haita, jättiläiskilpikonnia, barrakudia ja jopa ryhävalaita.

Matkat

Kansainväliset lennot saapuvat Rarotongan kansainväliselle lentokentälle. Parhaat yhteydet kulkevat Uuden-Seelannin kautta. Saarien välillä voi matkustaa lentoyhtiö Air Rarotongan pienkoneilla tai yksityisillä veneillä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli