Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Chile

 

Etelä-Amerikassa sijaitseva Chile on hyvin monipuolinen matkakohde joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Chile on pitkä ja kapea maa, joten ilmasto on hyvin vaihteleva ja luonto monimuotoinen. Chile sopii esimerkiksi luonnon ystäville, aktiivilomailijoille ja reppureissaajille, rantalomailijoille sekä modernin kaupunkilloman ystäville. Chilessä on vuoristoja, jäätiköitä, vehreitä laaksoja viiniviljelmineen, metsiä järvineen, kuivia autiomaita sekä rantoja, joten harrastusmahdollisuudetkin ovat monipuoliset. Pohjoisessa vallitsee kuiva ja lämmin ilmasto, keskiosassa ilmasto on välimerellinen ja etelässä on kylmää ja tuulista. Chilessä on helpointa liikkua lentäen. Maassa kulkee toki myös busseja ja junia, mutta matkoihin menee paljon aikaa eikä rautatieverkosto vie kaikkialle. Suosituimpia matkakohteita Chilessä ovat Pääsiaissaaret, Andien vuoristo, Patagonia ja Santiago de Chile.

Chilen matkakohteita:

Santiago de Chile

Santiago de Chile on maan moderni pääkaupunki ja latinalaisen Amerikan suurin metropoli. Andien ympäröimän kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. La Moneda Palatsi, lukuisat museot ja kirkot, San Lucian ja San Cristobalin kukkuloiden puistot sekä eläintarha. Plaza de Armasin aukiolla on paljon merkittäviä rakennuksia, kuten Gothic Basílica del Salvador ja Metropolitanin katedraali. Santiagossa on myös suuria ostoskeskuksia, laaja ravintolatarjonta sekä yöelämää. Modernin pilvenpiirtäjämiljöön lisäksi kaupungissaa on myös vanha ja tunnelmallinen keskusta, El Centro.

Pääsiäissaari

Pääsiäissaari on Chilen tunnetuimpia turistinähtävyyksiä, joka sijaitsee Tyynellämerellä, 3 700 kilometrin päässä Chilen rannikosta. Saarta asutti aikoinaan muinainen sivilisaatio, josta jäljelle ovat jääneet arvoitukselliset moai-kivipatsaat. Valtavien patsaiden lisäksi Pääsiäissaarelta löytyy kraaterijärviä, hiekkarantoja, luolia ja raunioita. Saarella voi harrastaa mm. pyöräilyä, ratsastusta, patikointia, sukellusta ja snorklausta. Pääsiaissaarelle pääsee Santiagosta lentämällä. Saarella ei ole julkista liikennettä, joten saarta kiertääkseen on vuokrattava oma auto tai polkupyörä.

Punta Arenas (Torres del Paine)

Punta Arenas on maailman eteläisin kaupunki, josta on Etelämantereelle matkaa noin 1400 km. Kylä onkin monen Etelämantereelle matkaavan pysähtymispaikka. Torres del Paine on Patagoniassa sijaitseva kansallispuisto, jossa on runsaasti vuoria, jäätiköitä, järviä ja jokia. Unescon suojeluperintökohteisiin kuuluvan puiston maisemakuvaa hallitsevat Cordillera del Painen vuoret. Tarjolla on paljon erilaisia vaellusreittejä.

San Pedro de Atacama

Chilen pohjoisosassa sijaitseva San Pedro de Aracama on erityisesti reppureissaajien suosiossa oleva kaupunki. Sen ympäristöstä löytyy paljon luonnonnähtävyyksiä, kuten tulivuoria, suola-aavikoita, suolajärviä ja Chaxa-laguunin villieläinpuisto, joissa voi bongata mm. flamingoja. San Pedro de Atacama on historiallinen kaupunki ja Aldea De Tulorin arkeologiset kaivaukset ovat peräti 3000 vuotta vanhoja. Kaupungista löytyy myös mukavasti ravintoloita ja baareja sekä peruspalveluita.

Suosituimmat nähtävyydet:

Andit – Maailman pisin vuorijono
Pääsiäissaari, joka on täynnä arvoituksellisia ihmiskasvoisista moai-patsaista
Atacaman autiomaa – Yksi maailman kuivimmista alueista
Nevado Ojos del Salado – Maan korkein ja kuuluisin tulivuori
Santiago – Chilen moderni pääkaupunki
Torres del Paine – Patagoniassa sijaitseva kansallispuisto, jossa on mm. lumihuippuisia vuoria ja järviä
Radal Siete Tazas – Kansallispuisto, jonka vetonaulana ovat kauniit järvet ja vesiputoukset
Tulimaa – Saaristo Chilen eteläkärjessä
Viña del Mar – Suosittu rantakohde Tyynenmeren rannalla
El Tatio – Geysiralue, jonka kuumissa lähteissä voi uida
Risteily Kap Hornille – Toisin sanoen risteily ”Maailman Reunalle eli Etelä-Amerikan eteläisimpään kärkeen
Viinitilat – Chilen lukuisilla viinitiloilla voi käydä vierailemassa ja maistelemassa viinejä

Aktiviteetteja

Chile on erinomainen kohde aktiivilomailijoille. Harrastusmahdollisuuksia on paljon, kuten surffaaminen, ratsatus, maastopyöräily, laskettelu, lumilautailu, sukeltaminen, snorklaus ja vaeltaminen tulivuorten rinteillä. Tunnetuimpia vaellus- ja patikointikohteita ovat Torres del Paine ja San Pedro de Atacama.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli