Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Sunny Beach, Bulgaria

Home / Bulgaria / Sunny Beach, Bulgaria

 

Sunny Beach tunnetaan pitkistä hiekkarannoistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Kohde on etenkin nuorten suosikkikohde halvan alkoholin ja runsaan yökerhotarjonnan vuoksi. Paikka sopii myös lapsiperheille, sillä ranta on loiva ja alueella sijaitsee viihtyisiä huvi- ja vesipuistoja. Sunny Beach on nimenomaan turistien rantalomakohde, sillä alue on rakennettu pelkästään matkailijoita varten. Paikallisia siellä ei näy. Toukokuusta syyskuuhun päivän keskilämpötila on yli +20 astetta. Lämpimimmät kuukaudet ovat heinä- ja elokuu, jolloin lämpötila kohoaa jopa +30 asteeseen. Alue on siihen aikaan täynnä nuoria juhlijoita.

Tekemistä Sunny Beachilla

Sunny Beachin muodostuu pehmeästä vaaleasta hiekasta, jonka ranta on 6 km pitkä. Ranta on hyvin loiva, joten se sopii mainiosti pienillekin lapsille. Rannalla voi esim. snorklata ja sukeltaa, vesihiihtää, veneillä ja pelata lentopalloa. Vesiurheilun lisäksi Sunny Beachilla voi pelata tennistä ja minigolfia, ratsastaa ja pyöräillä. Myös useita lasten leikkipaikkoja löytyy.

Action Aquapark on alueen suuri ja suosittu vesipuisto. Action Aquapark sopii erityisesti lapsiperheille, mutta vesipuiston hurjissa liukumäissä viihtyvät vanhemmatkin matkailijat.

Unescon maailmanperintölistalla oleva Nessebarin kaupunki sijaitsee 5km päässä Sunny Beachilta. Kaunis vanhakaupunki on tutustumisen arvoinen kohde ja bussimatka sinne maksaa alle euron.

Burgas on lähin iso kaupunki, joka sijaitsee 35 km päässä Sunny Beachilta. Sinne pääsee minibusseilla. Burgasissa on paremmat ostosmahdollisuudet kuin Sunny Beachilla ja myös hintataso on alhaisempi.

Sunny Beachin ravintolat ja yöelämä

Sunny Beach on täydellinen biletyskohde täynnä ravintoloita, pubeja, yökerhoja, diskoja ja kasinoita. Alkoholia ja ruokaa saa erittäin halvalla. Kaupungin isoin ja suosituin yökerho on Lazur. Yöelämä on vilkkainta keskikesällä, jolloin alueella on melko meluisaa ja rauhatonta.

Ravintolassa voi illallistaa vain muutamalla eurolla. Mitä lähempänä rantaa ruokailee, sitä kalliimmat hinnat ovat. Kaupungista löytyy sekä paikallisia ravintoloita että kansainvälisiä ketjuja.

Ostokset Sunny Beachilla

Sunny Beachissa myydään kaikenlaisia matkamuistoja, vaatteita, laukkuja, nahkaa ja koruja. Rantakadulta ja Flower Streetiltä löytyy eniten kauppoja. Ostosmahdollisuudet ovat kuitenkin aika rajalliset. Jos haluaa shoppailla kunnolla, kannattaa lähteä esim. Varnaan.

Liikkuminen ja matkat Sunny Beachille

Kaupungissa selviää hyvin kävellen, mutta tarvittaessa voi käyttää paikallista ”minijunaa”, joka kulkee rauhalliseen tahtiin pitkin aluetta. Pidemmillä matkoilla kannattaa käyttää bussia. Linja-autolla matkustaminen on erittäin edullista. Esimerkiksi matka Varnaan maksaa vain 5 euroa ja Nessebariin n. 1 euron.

Sunny Beachin lähin lentokenttä, Burgasin kansainvälinen lentoasema sijaitsee 32 kilometrin päässä kaupungista. Suomesta on Bulgariaan hyvät lentoyhteydet ja monet matkatoimistot järjestävät kohteeseen pakettimatkoja.

 


LentohakuHotellihakuLento+hotelli