Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Brasilia

 

Brasilia on maa, joka lumoaa maailmanluokan hiekkarannoillaan, luonnonnähtävyyksillään, eläväisillä ja iloisilla ihmisillään, suurkaupungeillaan ja värikkäällä kulttuurillaan. Erityisesti maa tunnetaan sambakarnevaalieista, jalkapallosta, Copacabana-rannasta ja Amazonin sademetsästä. Maasta löytyy valtavasti nähtävyyksiä ja alueita, joita jokaisen kuuluisi nähdä, mutta kaikkea on mahdotonta mahduttaa edes parin viikon lomalle. Brasilian matkalla voi helposti yhdistää kaupunki-, ranta-, aktiivi-,ja seikkailuloman. Lämpimintä Brasiliassa on joulukuusta helmikuulle, jolloin lämpötilat ovat lähes päivittäin yli 30 astetta. Heinäkuusta syyskuuhun kestävä talvikausi on viileämpi, mutta lämpötila ei tipu alle 20 asteen.

Rio de Janeiro ja Ilha Grande

Rio de Janeiro on Brasilian toiseksi suurin kaupunki, joka on tunnettu vuosittaisista sambakarnevaaleistaan, hiekkarannoistaan ja jalkapallosta. Rion maailmankuulut rannat Copacabana ja Ipanema ovat ihanteellisia auringonpalvontaan. Kaupungin kuuluisin ja nähtävyys ja symboli on suuri Kristus-patsas, joka suojelee kaupunkia ylhäältä Corcovadon vuorelta. Sen lisäksi tärkeitä nähtävyyksiä ovat sokeritoppavuori, eli Pão de Açúcar, Santa Teresan rappuset ja Maracanã -jalkapallostadion. Jos haluaa nähdä karnevaalit, Rioon pitää suunnata helmi-maaliskuun vaihteessa. Kaupungista löytyy erittäin runsas tarjonta baareja, klubeja ja yökerhoja, joissa biletetään aamuun asti. Rio de Janeiron bussi- ja metroverkosto ovat kattava ja matkaliput ovat edullisia, kuten myös taksien hinnat.

Ilha Grande on Rion rannikolla sijaitseva saari, jonne kannattaa lähteä rentoutumaan kaupungin vilskeestä. Saarella on hyviä uimarantoja ja vehreitä sademetsiä. Saari on kokonaan luonnonsuojelualuetta ja siellä asuu monia uhanalaisia eläinlajeja. Teitä ja autoja ei ole lainkaan, mutta patikointireittejä löytyy valtavasti. Vila do Abraão on Ilha Granden vilkkain kylä, josta löytyy majoituspaikkoja, muutamia ravintoloita ja baareja ja kauppoja. Rannat ovat melko autioita ja oma rauha on taattu.

Manaus (Amazonas)

Amazonas on Brasilian suurin osavaltio ja Manaus sen pääkaupunki. Osavaltio on suurilta osin Amazon-viidakon peitossa, joka on maailman suurin sademetsä. Viidakossa asuu ainutlaatuinen eläin- ja kasvikunta ja sen tunnetuin nähtävyys on maailman suurin joki, Amazon. Viidakkoon järjestetään hyvin eri tyyppisiä retkiä, ja niistä voi valita itselle sopivimman vaihtehdon. Joen varrella sijaitsee Manaus. Kaupungin suurimpiin nähtävyyksiin kuuluu San Sebastian -aukion Teatro Amazonas –oopperatalo. Ostoksille kannattaa mennä Adolpho Lisboa –kauppahalliin, jossa myydään mm. kaikenlaisia sademetsästä saatavia yrttejä ja luonnonlääkkeitä.

Pantanal

Pantanal on maan lounaisosassa sijaitseva matala kosteikkoalue, joka on eläimistöltään ja kasvillisuudeltaan maailman rikkaimpia alueita. Pantanal on verrattavissa Amazonin sademetsään, mutta koska Pantanalin maasto on avointa, on siellä liikkuminen ja eläinten bongaaminen paljon helpompaa. Alueelta löytyy valtava määrä nisäkkäitä, lintulajeja, hyönteisiä, kaloja ja sammakoita. Majoittuminen eteläamerikkalaisessa maatalossa, fazendassa, kruunaa tunnelman.

Salvador

Salvador on Bahian osavaltion pääkaupunki ja se oli myös Brasilian pääkaupunki vuoteen 1763 asti. Salvador on historiallinen paikka täynnä kauniita ja vaikuttavia rakennuksia ja monumentteja kolonialismin ajoilta. Koko kaupunki on Unescon suojelukohde. Kohteessa on paljon hyviä uimarantoja. Salvadorista on helppo tehdä retkiä lähellä oleviin rauhallisiin saariin kuten Morro de Sao Pauloon ja Itaparicaan. Näkemisen arvoisia kohteita kaupungissa ovat Mercade Modelo-markkinat, Chapada Diamantina National Park ja Afro-Brasileiron museo.

Sao Paulo

Sao Paulo on Brasilian pääkaupunki ja yksi maailman suurimmista metropoleista. Kaupungista löytyy valtava valikoima tekemistä ja nähtävyyksiä: museoita, taidegallerioita, herkullista ruokaa, erinomaisia ostosmahdollisuuksia ja vilkasta yöelämää. Suositeltavia nähtävyyksiä ovat mm. Ibirapuera-puisto, Banespa Building pilvenpiirtäjä, Octávio Frias de Oliveira -silta, Museu de Arte de Sao Paulo –taidemuseo ja kaupunkin keskuspaikka Praça da Sé – Sao Paulo, jonka laidalta löytyy Brasilian suurin kirkko Sao Paulo Cathedral. Ostoksia voi tehdä sekä suurissa ostoskeskuksissa että paikallisia tuotteita myyvissä kauppahalleissa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli