Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Bostwana

 

Afrikan sisämaassa sijaitseva Botswana on Afrikan mittapuulla vauras ja kehittynyt maa, jossa ei kärsitä nälästä eikä köyhyydestä samalla tavalla kuin muualla mantereella. 80 prosenttia Botswanan pinta-alasta on autiomaata ja maa on hyvin harvaan asuttu. Botswana on kiinnostava kohde erityisesti luontomatkailijoille, sillä maassa on paljon luonnonsuojelualueita, joissa elää hyvin monipuolinen eläinlajisto. Savannilla on hyvin todennäköistä bongata ”big five” sekä muita tyypillisiä Afrikan eläimiä. Luonnonsuojelualueille järjestään eripituisia safareita ja yöpyä voi leirintäalueilla. Botswanassa sataa eniten kesäkuukausina marraskuusta maaliskuuhun ja lämpötila voi päivisin kohota jopa 40 asteeseen. Kuiva kausi kestää toukokuusta lokakuuhun, jolloin ei sada juuri lainkaan ja päivälämpötila on noin 25 astetta.

Bostwanan nähtävyydet

Chobe on Botswanan suosituimpia kansallispuistoja ja eläimistöltään yksi Afrikan rikkaimpia. Alueella elää yli tuhat kasvilajia, sata nisäkäslajia sekä 460 lintulajia.

Okavango on maailman suurin suisto, jonka runsas eläinlajisto houkuttelee paikalle paljon turisteja.

Kalaharin autiomaa on mielenkiintoinen safarimatkakohde. Kuivan aavikon keskellä sijaitsee Central Kalahari Game Reserve, joka on eteläisen Afrikan suurin suojelualue. Autiomaassa on myös Unescon suojelukohteisiin kuuluva Tsodilo Hillsin pyhä alue, jossa on tuhansia kalliomaalauksia satojen vuosien takaa.

Francistown on yksi Botswanan vanhimmista kaupungeista, jonka ympärillä on vanhoja hylättyjä kaivoksia. Francistown on kehittynyt nopeasti ja kaupungista löytyy paljon uusia ostoskeskuksia.

Pääkaupunki Gaborone

Monikulttuurinen pääkaupunki Gaborone sijaitsee Notwane-joen varrella, Kgale- ja Oodi-kukkuloiden välissä. Kaupungista nähtävyyksiin kuuluvat mm. Orapa-pilvenpiirtäjä, kansallismuseo sekä Gaboronen riistapuisto ja tekojärvi, jossa voi harrastaa vesiurheilua. Kaupungista löytyy myös ostoskeskuksia, ravintoloita, baareja ja yökerhoja.

Matkat Bostwanaan

Botswanaan ei ole Suomesta suoria lentoja ja konetta on vaihdettava tavallisesti 2 kertaa. Pääkaupunki Gaboroneen voi lentää Euroopan suurimpien kenttien kautta. Lennon hinta on keskimäärin tuhat euroa. Muutamat suomalaiset kaukomatkoihin erikoistuneet toimistot järjestävät Botswanaan kierto- ja safarimatkoja. Julkinen liikenne on maassa melko kehittymätöntä ja busseja kulkee vain suurimpien kaupunkien välillä, joten oman auton vuokraaminen on kannattavaa. Botswanassa liikkuminen on melko turvallista.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli