Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Bolivia

 

Bolivia on keskellä Etelä-Amerikkaa sijaitseva köyhä, mutta mielenkiintoinen matkailumaa. Boliviassa voi tutustua alkuperäiskansojen elämään ja moniin kulttuurihistoriallisiin nähtävyyksiin. Maan monimuotoinen luonto koostuu vuoristoista, aavikoista ja sademetsistä. Boliviassa onkin useita kansallispuistoja ja vaeltaminen on suosittua ajanvietettä. Bolivia sopii parhaiten omatoimisille reissaajille, jotka haluavat pysyä kaukana perinteisistä turistikohteista. Bolivian ilmasto on hyvin vaihteleva sijainnista riippuen. Vuoristoissa lämpötila pysyy ympäri vuoden hiukan nollan yläpuolella. 1500 – 2500 metrin korkeudella sijaitsevissa laaksoissa keskilämpötila on 15- 25 astetta. Trooppisen ilmaston omaavilla tasangoilla päivälämpötila on tavallisesti 30 astetta.

Bolivian nähtävyydet

Boliviassa on kuusi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa kohdetta: Potosín kaupunki, Chiquitosin jesuiittalähetysasemat, Sucren kaupunki, Fuerte de Samaipatan linnoitus, Tiwanakun tiwanakukulttuurin hengellinen ja poliittinen keskus sekä Noel Kempff Mercadon kansallispuisto. Muita kuuluisia luonnonpuistoja ovat Amborón kansallispuisto ja Pantanalin suoalue. Suostuin vaellushuippu on Huayana Potosi -vuori, joka ylettää 6000 metrin korkeuteen. Cordillera Realin vuorijonolta on valittavana paljon eri tasoisia reittejä.

La Paz

Andien ympäröimä La Paz on maan hallinnollinen pääkaupunki. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Plaza Murillo -tori, Presidentin linna ja Noitatori. Kaupungin lähistöltä löytyy etelä-Amerikan suurin järvi Titicaca, Valle de la Luna ja Tiwanakun rauniot. Camino de la Muerten, kuoleman tie, on kuuluisa pyöräilyreitti, jota pidetään maailman vaarallisimpana. Tie laskee 3500 metrin korkeudesta Coiroican kylään, yhteensä 65 kilometrin verran.

Potosí

Unescon maailmanperintökohde Potosi on vanha kaivoskaupunki. Potosin kaivosalueella voi tutustua kaupungin historiaan ja markkinoilla voi fiilistellä paikallista tunnelmaa. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Cerro Ricon teollisuusmonumentit, San Lorenzon kirkko ja kaivosmiesten entinen asuinalue, barrios mitayos.

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni on maailman suurin suola-aavikko, jota pidetään luonnonihmeenä. Tasangolle järjestetään jeeppiretkiä, joissa pääse näkemään aavikon eläimistöä, pieniä suolajärviä ja flamingojen kansoittamia laguuneja. Suosituimpia kohteita aavikolla ovat Laguna Colorada -flamingolaguuni, Eduardo Avaroan suojelualue, Lauguna Verden, Chiar Kota -järvi sekä kuumien lähteiden alue Sol de Mañana.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli