Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Belize

 

Belize on pieni maa Keski-Amerikassa, joka tunnetaan mittavista sademetsistään ja mystisistä maya-kulttuurin aikaisista raunioistaan. Belize on myös mainio ranta- ja sukelluslomakohde. Sen rannikolta löytyy nimittäin maailman toiseksi pisin valliriutta. Belizen luonto on säilynyt hyvin luonnollisessa tilassa ja 40 % maan pinta-alasta on suojelualuetta. Aktiivilomailija viihtyy Belizessä erinomaisesti, sillä harrastusmahdollisuuksia riittää. Vaihtoehtoina on mm. sukeltaminen ja snorklaaminen Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla riutalla, kalastaminen, ratsastaminen, koskenlasku, melominen, vaeltaminen vuoristoissa ja sademetsissä sekä lintujen bongailu.

Belizen ilmasto on hyvin kuuma ja kostea. Sadekausi kestää maaliskuusta lokakuuhun. Maa on altis hurrikaaneille ja siksi matkustamista kannattaa välttää sadekauden aikaan.

Belizen nähtävyydet

Saaret – Belizen rannikolta löytyy paljon mielenkiintoisia saaria, joista suurin osa on asuttamattomia. Ambergris Caye on Belizen suurin saari, josta löytyy hienoja hotelleja, ravintoloita ja vilkasta yöelämää. Caye Caulkerin korallisaari puolestaan on suosittu sukeltajien keskuudessa.

Maya-rauniot – Belizestä löytyy paljon maya-kaupunkien jäännöksiä, jotka on rakennettu jo kauan ennen ajanlaskumme alkua. Tunnetuimpia raunioita ovat mm. Xunantunich, Altun Ha, Caracol, Lamanai ja Barton Creek-luolasto.

Luonnonpuistot – Belizen paras puoli on sen tarkoin varjeltu luonto. Kauniista sademetsistä löytyy vesiputouksia, vuoria ja maya-temppeleiden jäännöksiä. Tunnetuimpia luonnonpuistoja ovat mm. Chiquibul, Guanacaste, Bacalar Chico, Payne’s Creek ja Río Blanco.

Blue Hole – Lighthouse Reef -atollilla sijaitseva 300-metrinen Blue Hole-syvänne on sukeltajien unelmakohde. 120 metrin syvyisessä syvänteessä sukellellaan tippukivimuodostelmien välissä ja tavataan eksoottisia mereneläviä.

San Ignacio – Seikkailijoiden tukikohta, josta järjestetään monenlaisia opastettuja retkiä esimerkiksi Maya-temppeleiden raunioille, tippukiviluoliin, vesiputouksille, vuorille ja sademetsiin.

Belize City – Maan entinen pääkaupunki sekä suurin kaupunki. Belize City on hyvä paikka ostosten tekemiseen ja se sopii matkailijan tukikohdaksi, sillä kaupungista on hyvät yhteydet muualle maahan. Rapistunut Belize City ei tarjoa sen kummempia nähtävyyksiä, mutta aitoa, letkeää karibialaista elämänmenoa kylläkin.

Matkat Belizeen

Temamatkat ja Aventura -matkatoimisot järjestävät Belizeen kiertomatkoja. Omatoimisesti kohteeseen voi matkustaa lentäen yhden välilaskun kautta tai ottamalla suoran lennon Cancuniin, josta matkaa voi jatkaa matkaa lentäen tai muilla yhteyksillä Belizen puolelle.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli