Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Barbados

 

Barbados on Atlantin ja Karibianmeren välissä sijaitseva pieni lomaparatiisi. Saarivaltio on monipuolinen lomakohde, jossa voi lomailla ylellisesti tai vain nauttia tuikitavallisesta karibialaisesta elämänmenosta. Rannoilla voi uimisen ja rentoutumisen lisäksi harrastaa vesiurheilulajeja. Pääkaupunki Bridgetownista löytyy hyviä ostospaikkoja sekä villejä menomestoja. Barbadoksella vallitsee trooppinen ilmasto. Runsain sadekausi ajoittuu heinäkuun ja marraskuun välille. Barbadoksen virallinen kieli on englanti, sillä saari on Britannian entinen siirtomaa. Brittiläisistä vaikutteista ovat jäljellä myös kello viiden tee, kriketti sekä vasemmanpuoleinen liikenne.

Alueet

Saaren etelärannikko on vilkkainta turistialuetta, josta löytyvät saaren parhaat rannat sekä kaikentasoisia hotelleja. Saaren itäosassa sijaitsee Atlantin puoleinen ranta, joka sopii erityisen hyvin surffaamiseen. Maasto on myös jylhempää ja alueella on hyviä kiipeilypaikkoja. Länsirannikko on luonteeltaan rauhallisin paikka, jossa sijaitsee kauniita ja vähän hiljaisempia rantoja. Lännestä löytyvät saaren tasokkaimmat hotellit ja alue on myös julkkisten ja kuninkaallisten suosiossa. Saaren keskiosa on vehreää aluetta, jonka plantaaseilla viljellään sokeriruokoa.

Nähtävyyksiä ja tekemistä

– Bridgetown on saaren pääkaupunki, jossa on ihastuttava huvivenesatama sekä siirtomaa-aikaisia taloja. Kaupunki sisältää saaren parhaat ostosmahdollisuudet sekä huvitarjonnan.
– Barbadoksen rannat ovat ihanteellisia, valkoisia ja pehmeähiekkaisia. Crane Beach -rantaa pidetään saaren parhaimpana. Auringon palvomisen ja uimisen lisäksi rannoilla voi snorklata, sukeltaa, surffata ja vesihiihtää. Saarta ympäröivät koralliriutat ja vedessä voi sukellella lähes kesyjen kilpikonnien kanssa.
– Saaren etelärannikolta löytyy golfkenttiä.
– Harrison´s cave on kuuluisa tippukiviluola ja saaren hienoimpia luonnonnähtävyyksiä.
– Andromeda ja Flower World ovat paratiisimaisia, kasvitieteellisiä puutarhoja.
– Sunbury Plantation on plantaasien keskellä sijaitseva, yleisölle avoin vanha plantaasirakennus, joka muistuttaa orjuuden ajoista.

Ostokset ja ravintolat

Parhaat ostospaikat löytyvät Bridgetownista, Broad Street -ostoskadun varrelta. Toinen vilkas ostospaikka on etelärannikolla sijaitseva St Lawrence Gap (The Gap) -tien, jonne on keskittynyt suuri valikoima ravintoloita, baareja ja kauppoja. Perinteistä barbadoslaista ruokaa ovat coo-coo-muhennos, joka on valmistettu maissijauhoista ja okrasta. Sitä tarjoillaan lentokalojen kanssa. Saaren omaa rommia kannattaa myös maistaa ja ostaa kotiinviemisiksi, sillä sitä pidetään maailman parhaimpana.

Matkat ja liikkuminen

Lentokenttä Grantley Adams International (BGI) sijaitsee hiukan yli kymmenen kilometrin päässä Bridgetownista. Lennot välilaskuineen ovat pitkiä, mutta se on vaivan arvoista. Toinen vaihtoehto on tutustua saareen Karibian risteilyllä. Kohteeseen järjestetään myös pakettimatkoja. Ympäri saarta pääsee liikkumaan edullisesti busseilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli