Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Armenia

 

Armenia on Kaukasiassa sijaitseva maa, joka maantieteellisesti kuuluu Aasiaan, mutta omaa paljon poliittisia kytköksiä Eurooppaan. Armenia on karun kaunis maa, jolla on takanaan verinen historia. Kaikki sitä ympäröivät kansat ovat yrittäneet sulattaa armenialaiset omaan kulttuuriinsa. Toisen maailmansodan aikana maa koki kansanmurhan. Kaikesta huolimatta Armenia on onnistunut säilyttämään oman kulttuurinsa ja armenialaiset ovat ylpeitä maastaan. Nykyään Armenia on täysin turvallinen lomakohde, jossa turismi on vielä lapsenkengissä. Armenia on takuulla aito ja erilainen matkakohde, jossa vain harvat ovat käyneet. Kohde sopii niille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta, kulttuurista ja luonnosta sekä heille, jotka haluavat kokea jotain erilaista, kaukana tavanomaisista turistirysistä. Maassa vallitsee mannerilmasto. Kesät ovat hyvin kuumia ja talvet kylmiä.

Armenian nähtävyydet

Jerevan on Armenian pääkaupunki, josta löytyy paljon nähtävyyksiä. Jerevanin kansallisgalleria, Armenian historiallinen museo, Vapauden aukio, oopperatalo, Cascades-patsaspuisto, Jerevanin eläintarha ja Waterworld-vesipuisto.

Garnin kylässä sijaitsee tunnettu historiallinen muistomerkki, roomalais-hellenistinen temppeli.

Echmiatsin on maan entinen pääkaupunki ja armenialaisille tärkeä paikka. Kaupunki on maan hengellinen keskus ja siellä sijaitsee maan pääkirkko.

Zvartnotsin arkeologinen alue on Etšmiadzinin kaupungissa sijaitseva Unescon suojeluperintökohde, johon kuuluu mm. 600-luvulla rakennetun kirkon rauniot.

Armeniassa on paljon mielenkiintoisia ja historiallisesti merkittäviä luostareita, joista tärkeimmät ovat osittain kallioon hakattu luolaluostari Geghard sekä Haghpatin ja Sanahinin luostarit.

Sevan on Kaukasuksen suurin järvi. Se sijaitsee korkealla vuoristossa, 1900 metriä vedenpinnan yläpuolella. Järven ympäristö on suosittu lomapaikka myös armenialaisten keskuudessa.

Khor Virap on yksi Armenian tärkeimpiä luostareita sekä maan suosituin pyhiinvaelluskohde. Luostari on rakennettu vankilakuilun päälle, jossa Grigor Valontuoja oli vangittuna.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli