Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Argentiina

 

Etelä-Amerikan helmi Argentiina lumoaa matkailijoita upealla luonnollaan ja historiallisilla kaupungeillaan. Maan vaihteleva luonto koostuu rannoista, vuoristoista, jäätiköistä ja vehreistä viinitarhoista. Luontoelämyksiä etsivän kannattaa lähteä johonkin maan kansallispuistoista, esim. Tierra del Fuegoon. Rantaloman perässä matkaavat puolestaan suunnata Mar de Platan hiekkarannoille. Kaupungeista ja kulttuureista kiinnostuneelle on tarjolla paljon mielenkiintoisia paikkoja Buenos Airesista viinitarhoista tunnettuun Mendozaan. Argentiinassa kesä kestää joulukuusta helmikuuhun ja talvi alkaa kesäkuussa. Paras aika matkustaa Argentiinaan on kevät, jolloin sää on miellyttävimmillään.

Nähtävyyksiä

Iguassun putoukset ovat yksi Etelä-Amerikan suosituimpia nähtävyyksiä. Ne ulottuvat sekä Argentiinan että Brasilian puolelle.

Lähellä Chileä sijaitseva Mendoza on tunnettu viinintuottajakylä. Matkailijat saapuvat kylään kiertelemään viinitarhoilla ja hankkimaan viiniä tuliasiksi. Mendozasta löytyy myös vilkkaita markkinoita ja yöelämää.

Mar de Plata on suosittu rantalomakohde, jossa on lämmintä ympäri vuoden.

Argentiinassa on monia upeita kansallispuistoja kuten maan eteläosassa sijaitseva Tierra del Fuego.

Patagonia on etelä-mantereen eteläkärjessä oleva karu alue, josta osa kuuluu Argentiinaan ja osa Chilelle.

Buenos Aires

Buenos Aires on elegantti ja kaunis kaupunki, jonka viehätys perustuu paikalliseen elämänmenoon ja tunnelmaan. Kaupungissa voi käydä kävelemässä esim. kauniilla Cemeterio de la Recoleta -hautausmaalla, josta löytyy muun muassa Eva Peronin hauta. Casa Rosada Buenos Aires on vaaleanpunainen hallintopalatsi ja yksi kaupungin maamerkeistä, josta löytyy Argentiinan presidenttejä esittelevä museo. Piramide de Mayo Buenos Aires on kaupungin vanhin monumentti, joka on rakennettu Argentiinan vuoden 1810 Vallankumouksen muistoksi. Palermo -nimisessä vanhassa kaupunginosassa on ihastuttavia kujia pienine putiikkeineen ja italialaisravintoloineen sekä puistoja ja järviä. Toinen tunnettu kaupunginosa on La Boca, joka tunnetaan tangon syntypaikkana. San Telmo on Buenos Airesin kauneimpia ja vanhimpia kaupunginosia, joka koostuu vanhoista kolonialismin aikaisista taloista ja mukulakivikaduista.

Ostokset ja ravintolat

Argentiina on erittäin halpa shoppailumaa. Pienimmistäkin kylistä löytyy paikallisia tuotteita myyviä pikku kojuja, joista voi tehdä hyviä löytyjä. Paras shoppailupaikka on tietenkin Buenos Aires, jossa siesta-aikojakaan ei noudateta niin tarkasti kuin muualla maassa. Avenue Florida on kaupungin pisin ostoskatu ja Galerias Pacifico suosittu ostoskeskus.

Argentiinalainen keittiö on tunnettu kokolihapihveistään ja laadukkaista viineistään. Ravintoloissa saa pääasiassa lihaa, mutta kala- ja kasvisruoat ovat kortilla. Buenos Aires on erinomainen juhlimispaikka, josta löytyy monia viihdyttäviä kaupunginosia, kuten San Telmo, Puerto Maderon ja Palermo Barrios.

Matkat ja liikkuminen

Bussi ja juna ovat Argentiinassa paras tapa matkustaa paikasta toiseen. Suomesta ei ole tarjolla suoria lentoja Argentiinaan. Helpoin tapa matkustaa maahan on lentää Buenos Airesiin esim. Englannin, Saksan tai Espanjan kautta.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli