Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
 

Dubai on Arabiemiirikuntien suurin kaupunki, joka on noussut sekä suomalaisten että muiden länsimaalaisten turistien suosioon erikoisuutensa vuoksi. Dubain pilvenpiirtäjien, massiivisten rakennushankkeiden ja luksuskohteiden varjoon jää melkein mikä tahansa lomakohde maailmassa. Mitä ikinä haluatkin tehdä, löydät sen lähes varmasti Dubaista.

Nähtävyydet

Dubai on hyvin uusi kaupunki eikä siellä ole historiallisia kohteita. Se ei tarkoita, etteikö kaupungista löytyisi häkellyttäviä kohteita. Dubai rikkoo monumenteillaan monia maailmanennätyksiä, esimerkiksi maailman korkein pilvenpiirtäjä, kolme korkeinta hotellia, ainut seitsemän tähden hotelli, suurin lentokenttä, suurin huvipuisto ja suurin ostoskeskus löytyvät nimenomaan Dubaista.

The Palmin tekosaari on ilmasta katsottuna massiivinen palmun muotoon tehty tekosaari. Saaren tarkoituksena on saada kaupunkiin lisää rantaviivaa, mutta alkuperäisen tarkoituksensa lisäksi siitä on tullut todella suosittu kuvauskohde.

Ostokset ja elämykset

Dubai on shoppailijan paratiisi, sillä Dubai Mall on 1200 liikkeen voimin maailman suurin ostoskeskus. Eikä Mall ole ainut paikka shoppailla Dubaissa, sillä tästä ihmeiden kaupungista löytyy kymmeniä ostosparatiiseja. Monet ostoskeskuset ovat auki keskiyöhön ja valikoima ulottuu luksustuotteista halpahallituotteisiin.

Mikäli shoppailu alkaa kyllästyttää, Dubai Mallista löytyy myös luistinrata ja hai-akvaario. Jos taas halua kokea aavikon tunnelmaa, voi osallistua aavikkoretkelle tai käydä jeeppisafarilla. Kaupungista löytyy myös monia laadukkaita golfkenttiä.

Rannat ja vinkkejä turistille

Dubain rannat tunnettuja hienosta hiekastaan sekä harvinaisen lämpimästä vedestä. Monilla hotelleilla on omat uimarannat, mutta kaupugista löytyy myös avoimia rantoja. Näistä paras vaihtoehto on Jumeirah Beach.

Vaikka Dubai on hyvin pitkälle länsimaalaisten turistien suosiossa, on hyvä muistaa että Arabiemiirikunnat on muslimivaltio ja siellä on syytä käyttäytyä sen mukaisesti. Esimerkiksi humalassa julkisesti esiintyminen, liian vähissä vaatteissa esiintyminen, huumausaineiden käyttö sekä julkinen rakkauden osoitus ovat tuomittavia tekoja, joista voi saada jopa vankeutta.

Etsi ja varaa lennot »
Etsi ja varaa hotelli »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli