Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Alankomaat / Amsterdam, Alankomaat

 

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki sekä yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Sympaattinen, romanttinen sekä historiallinen Amsterdam on todellisen kaupunkilomailijan kohde. Kaupunkiin kannattaa matkustaa kesällä, jolloin lämpötilat nousevat yli 20 asteen eikä sumukaan vaivaa toisin kuin keväällä ja syksyllä. Lento Amsterdamiin kestää Helsingistä reilut kaksi tuntia.

Amsterdamin nähtävyydet

Amsterdam on hyvin historiallinen kaupunki. Kaupungin keskuspaikkana pidetään aukiota, jota kutsutaan nimellä Damaquare. Damsquarelta löytyvät kuninkaallinen palatsi Koninklijk Paleis, toisen maailmansodan kansallismuistomerkki sekä kirkko Nieuwe Kerk. 

Kanavat erottavat Amsterdamin monista muista historiallisista kaupungeista. Kaupunkiin onkin todella kätevä tutustua ostamalla lipun kanavaristeilylle. Toinen kaupungin tunnusmerkki on punaisten lyhtyjen alue, joka on kaupallisen seksin keskittymä. Kaupungissa prostituution ollessa laillista ja verotettavaa toimintaa siitä on muodostunut alueen pääelinkeino. Ilotyttöjen lisäksi alueella on kaikkea seksiin liittyvää liiketoimintaa, mm. strippibaareja, videokauppoja sekä bordelleja.

Amsterdam tunnetaan myös coffeeshopeistaan, eli kannabistuotteita myyvistä kahviloista. Tuotteet voivat olla esimerkiksi kannabisuutteella kyllästettyjä leivonnaisia. Kahvilat eivät saa mainostaa kannabistuotteita millään tavalla, mutta ne on helppo tunnistaa esimerkiksi rastafarikylteistä. Kahvilat ovat tarkasti valvottuja ja niiden ikäraja on 18-vuotta. Kannabiksen käyttö kahviloiden ulkopuolella on kielletty.

Muita suosittuja turistikohteita ovat mm. Van Goghin museo, Madame Tussaudin vahakabinetti sekä Anne Frankin piilotalo.

Liikkuminen Amsterdamissa

Koska Amsterdamissa on paljon kanavia ja pieniä katuja, keskusta ei ole autoilijoiden suosiossa. Tämän ansiosta hyvin kätevä ja miellyttävä tapa liikkua Amsterdamissa on kävely.  Amsterdamissa on myös hyvin tehokkaasti toimiva julkinen liikenne.

Ostokset Amsterdamissa

Mikäli mieliii shoppailla Amsterdamissa, on syytä suunnata Nieuwedijk-Kalverstraatille. Tämä kilometrejä pitkä ostoskatu tarjoaa kaikkea merkkiliikeistä bulkkikauppoihin. Dam-aukion kupeessa sijaitsee Amsterdamin suurin ja tunnetuin tavaratalo Bijenkorf, joka on kokemisen arvoinen. P.C. Hooftstraat on puolestaan enemmän luksusta haikailevan ihmisen katu, jolta löytyvät mm. Cartierin ja Guccin liikkeet. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee myös monia osotoskeskuksia.

Varaa matka Amsterdamiin

Etsi ja varaa lennot Amsterdamiin »
Etsi ja varaa hotelli Amsterdamista »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli